Menu

Nappali melegedőt nyit a kerület azoknak, akik nem tudják fizetni a rezsiszámlájukat

2022.10.18.

Rezsimenedéket biztosít a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház azoknak, akik a megemelt rezsiárak miatt már nem tudnak nappal fűteni.

A Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak – közölte a párt közleményben az MTI-vel. Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata és a Csokonai Nonprofit Kft. is kiadott egy közleményt a kerület nappali melegedőjéről:

„Emberi, ha tetszik nemzeti minimum, hogy senki se fázzon az otthonában. 2022-ben Magyarországon mégis eljött az a pillanat, amikor rendkívül sokaknak lesz szüksége a segítségre azért, mert nem tudják majd fizetni a rezsiszámlájukat, hiszen az állam magára hagyta őket. Nekik segít most a közösségünk és a kultúra!

2022. november 7-től egész napra megnyitjuk a Csokonai CultCafét a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Itt igyekszünk a következő napokban jó hangulatú, bensőséges teret kialakítani azért, hogy egy fűtött helyen mindenki tartalmas elfoglaltságot találjon magának. Bízunk abban, hogy ezzel tudunk segíteni a Tizenötödik kerületieknek.”