Menu

Művészek egy XV. kerületi csodáért

2019.09.13.

A Csodavár Játszóházban művészi köntösbe bújtak egyszerű tárgyak – egy nemes cél érdekében.

A XV. kerületben Pestújhelyen az Árvavár utcában működik egy különleges hely. A Rejtett Kincsek Down Alapítvány fenntartásában működő Csodavár Játszóház egy különleges élményt nyújtó integrált játszóház, egyedi tervezésű, különleges játékokkal és fejlesztőeszközökkel, szakértő segítőkkel.

A XV. kerületi önkormányzat is kapcsolatban áll a az intézménnyel, így Németh Angéla polgármester is jelen volt azon a különleges alkalmon, amely a Csodavár legújabb „akcióját” mutatták be.

A fenntartó alapítvány a RAVAK Hungary Kft.-vel fogott össze és közösen művészeket kértek fel, hogy fessék meg a cég mosdóit, melyek hamarosan kalapács alá kerülnek. A jótékonysági akció célja pedig az, hogy felépülhessen a budapesti Csodavár Űrbázis, amely egy olyan izgalmas játszótér, ahol különleges nevelési igényű gyermekek inkluzív módon fejlődhetnek ép társaikkal együtt.

Neves művészek és színészek, Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András gondolkodás nélkül, örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A 16 alkotás bemutatásakor Alföldi Róbert rendező, színész magát a Csodavárat is „űrállomásnak” mondta. Olyan helynek, ahol nem látnak problémát semmiben, hanem különleges élethelyzetnek fogják fel a hozzájuk fordulók igényeit.

A Csodavárak olyan inkluzív fejlesztő központok és játszóházak, ahol játszva fejlesztenek, és kiemelt hangsúlyt fektetnek a család bevonására, informálására és folyamatos támogatására.

Fotók: Vajda József