Menu

Munkálatok kezdődnek a XV. kerületi távvezetékek közelében

2021.12.20.

A magasfeszültségű vezetékekért felelős MAVIR Zrt. tájékoztatott a munkálatokról.

A MAVIR Zrt. megbízott munkatársai növényzet karbantartási munkákat végeznek a XV. kerület, Késmárk utcától a Szentmihályi útig húzódó magasfeszültségű távvezetékek alatti védőövezetben.

A munkavégzés tervezett kezdő időpontja: 2022. január 3.

A korábbi évekhez hasonlóan a nyiladéktisztítási munkálatok oka és célja, hogy a nagyfeszültségű elektromos távvezetékek alatt húzódó védőövezetből eltávolításra kerüljenek a növényi sarjak, ami az üzembiztos működés alapkritériuma.

A tulajdonos kötelezettségeit a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény írja elő.

A növényzet karbantartási munkálatok előre láthatóan két hétig tartanak majd és a terület teljes megtisztításának érdekében a közeli parkoló egy része is lezárásra kerülhet az egyes munkafolyamatok elvégzésének idejére.

Kérjük, hogy amennyiben sor kerül a lezárásra, úgy annak ideje alatt a vagyonvédelem érdekében gépjárműveiket a parkoló más részében elhelyezni szíveskedjenek. Az munkafolyamatok miatt keletkező esetleges károkért sem a MAVIR Zrt. sem pedig a XV. kerületi Önkormányzat nem vállalja a felelősséget.

A nyiladéktisztítási munkálatokat követően a levágott növényi részek elszállítását a MAVIR Zrt. végzi, valamint az ingatlantulajdonosok rendezik a területet, elszállíttatják az ott felhalmozódott illegális hulladékot.

A munkálatok ideje alatt kérjük a lakosság türelmét és megértését.