Menu

Munkahelyteremtés

2009.04.17.

A Trenkwalder Pensum Kft. január elején nyitotta meg első rehabilitációs üzemét Budapesten, Rákospalotán, a Visonta utcában, ahol megváltozott munkaképességűek számára teremt munkalehetőséget. A sajtó számára azonban március végén mutatták be az üzemet. A vállalat kezdetben 31 fő megváltozott munkaképességű dolgozó foglalkoztatásával indította be a termelést, jövőt és függetlenséget teremtve azok számára, akiknek a munkaerőpiacra való belépés nehézségeket okoz.

-A vállalat a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának 2008. évi támogatására pályázott, amely pályázatot az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központja írt ki- adott tájékoztatást Köves Balázs üzletfejlesztési vezető. A pályázat összeállítása, megtervezése és elkészítése 2008 májusában kezdődött el. Közel háromnegyed éves munka alapján végül is október hónapban kapta meg a vállalat a határozatot, mellyel a megnyert vissza nem térítendő pályázati összegből – 30 millió forint állami támogatás mellett 8.1 milliós saját erő befektetésével – megvalósított egy új rehabilitációs üzemet. A pályázat elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek számára új munkahelyek, és a meglévő munkahelyeken a tartós foglalkoztatás feltételeinek, az egyéni szükségletekhez igazodó munkakörnyezet megteremtése.
A termelés beindítása 31 fővel indult, melyet még az idei évben 70 főre kíván emelni a vállalat. A tervek szerint a jelenlegi rehabilitációs üzemeken túl továbbiak nyitását és a létszám 500 főre történő emelését tervezi a vállalat egy éven belül. A Trenkwalder-Pensum Kft. rehabilitációs üzemében folytatott termelési tevékenységét bármely megváltozott munkaképességű munkavállaló elláthatja, akit a munkába állást megelőző alkalmassági vizsgálat során a tevékenység elvégzésére alkalmasnak találnak.
A Rehabilitációs üzemben a napi munkavégzés reggel hét órakor kezdődik, melyet közvetlenül az eligazítás, a munka feladatok meghatározása és a termelés elindítása követ. A termelés folyamatos, melyet munkaközi szünetek szakítanak meg, a műszak végeztével következik a termelés elszámolás, majd a munkahelyi rend megteremtése. A műszakot 14.20-kor fejezik be.
A vállalat legfontosabb célja, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók számára lehetővé tegye rehabilitációjuk elősegítését és készségeik fejlesztését, mely által életminőségük javulásához tud hozzájárulni.
Jelenleg az üzemben a Sara Lee megbízásából variációs teák csomagolását és autóillatosítók összeszerelését végzik a megváltozott munkaképességű munkavállalók.
Az üzem 900 négyzetméteren helyezkedik el, melyhez 500 nm raktárhelyiség kapcsolódik, HACCP minősítéssel rendelkezik – gépparkjának és haszon-gépjárműveinek segítségével alkalmas önálló termelési és szállítási feladatok elvégzésére. A megrendelő egységének telephelyesítésével és a telephely akkreditálásával lehetőség nyílik a vállalat megváltozott munkaképességű dolgozóinak, megrendelő telephelyén történő foglalkoztatására. Ez a megoldás akkor előnyös, ha a tevékenység teljes kiszervezése nem valósítható meg, a termék, vagy szolgáltatás a telephelyről nem mozdítható.