Menu

Munkában a rendészek

2022.03.25.

Újabb illegális hulladéklerakókat ért tetten az Önkormányzati Rendészet.

Március 23-án az esti órákban a közterület-felügyelők közül az egyik páros szokásos esti rutin feladataként a játszóterek bezárását végezte, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a Pázmány Péter utca elején a vasúti átjáró közelében egy kistehergépjármű körül néhány ember mozgolódik. Ahogy közelebb értek, látták, hogy három személy a helyszínen már egyébként is jelentős méretű hulladékhalmazhoz festékes dobozokat helyez el.

Azonnal értesítették a még esti szolgálatban lévő társaikat, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az intézkedést. Az elkövetők igazoltatásához a XV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségét is kérték, mert a három főből csak egy személynél voltak a személyének azonosítására alkalmas okmányok. Az igazoltatás során kiderült, hogy három XV. kerületi lakóhellyel rendelkező külföldi állampolgár volt az elkövető.

A felügyelők mind a három személlyel szemben kiszabták a legmagasabb mértékű (50.000 Ft összegű) helyszíni bírságot, és csak a festékes dobozok gépjárműre történő visszapakolása után engedték el őket.

Sajnos kerületünkben folyamatos probléma az illegális hulladéklerakás, ezért a közterület-felügyelők kiemelt feladata ennek megakadályozása, melyet a következő hetekben akciók keretében még hangsúlyosabban fognak folytatni.

 

 

(A borítókép csak illusztráció.)