Menu

Múltidéző disznótor a múzeumban

2013.01.22.

Két évvel ezelőtt a Rákospalotai Múzeum udvarán igazi „falusi disznóvágáson” vehetett részt a kerület lakossága. Akkor hagyományteremtő céllal szervezték meg a Csokonai Művelődési Központ munkatársai a programot. A hatalmas siker folytatásaként idén február 2-án ismét birtokba vehetik a múzeum udvarát azok, akik egyrészt figyelemmel szeretnék kísérni amint Ábri László, a Dózsa György Gimnázium igazgatója mint szakavatott
böllér feldolgozza a kocát a pörköléstől egészen a „konyhakész” állapotig, másrészt jó hangulatú rendezvényen szeretnék eltölteni napjukat.

A munkálatok reggel fél 9-kor kezdődnek, és egészen szürkületig várják finom falatokkal, sült vérrel, orjalevessel, hurkával, kolbásszal a látogatókat. Az ifjabbak teát kortyolhatnak, a felnőttek forralt borral és pálinkával melegíthetik fel testüket.
Természetesen az étkezés mellett szellemi táplálékot is „magukhoz vehetnek” a közönség tagjai. A múzeum állandó kiállítással várja egész nap az érdeklődőket, délelőtt és délután pedig szervezett tárlatvezetést is tartanak. De, mint minden „falusi összejövetelen”, itt sem maradhat el a testmozgás. A Rákospalotai Szilas
Néptáncegyüttes tart bemutatót, majd élő zenével kísért tánctanítás is lesz. A talpalávalót a FolkEmbassy szolgáltatja egész nap. Emellett a gyerekeket kézműves játszóház is várja.
A programon való részvétel ingyenes, viszont a „disznóságokhoz” rendkívül méltányos áron lehet hozzájutni. Csoportos ételjegy előrendelést Urbán Szilvia művelődésszervezőnél lehet igényelni a 307-6191-es telefonszámon. Reméljük, hogy a családok apraja-nagyja jól fogja érezni magát hóban, szélben, napsütésben!
A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a Pestújhelyi út 81. szám alatt.