Menu

Modern csarnok – újabb beruházás

2005.10.24.

Pénteken délelőtt a Körvasút sorban található Ferroglobus – ThyssenKrupp cég közel 12 ezer négyzetméteres csarnokát avatta fel a cég igazgatótanácsának tagja Klaus Schmidtmann, a cég kapcsolati igazgatója Stefan Sefer valamint Hajdu László polgármester.

Amint a polgármester elmondta, nagy öröm, ha egy kerület gazdagodik, főleg úgy, hogy a beruházáshoz egy fillért nem kellett hozzátennie.
-Azonban abban már érdekeltek vagyunk, hogy minél sikeresebb legyen a vállalkozás, mert így a foglalkoztatottak arányának növelése mellett több adó is befolyik majd.
A polgármester külön kiemelte, hogy 1998 óta – amikor is a Ferroglobus Rt.-t a német ThyssenKrupp konszern megvásárolta – a tulajdonosi csoport egy fillért nem vitt ki az országból, hanem minden hasznot itt helyben fektetett be.
Sefer úr köszöntő szavaiban szintén büszkeségének adott hangot, hogy a tulajdonos nem az osztalékban volt érdekelt. Így a Ferroglobus Rt. saját tőkeállománya megközelítőleg 80%. A privatizációt követően pedig az első években a vidéki telepek kiépítésével foglalkoztak, mostanra pedig a 12 ezer négyzetméteres, 77 méter széles, 166 méter hosszú csarnok megépítésével megszűnik a szabad ég alatt minden általuk készített vasáru forgalmazása.
Schmidtmann úr szintén a sikerekről számolt be az érdeklődőknek, melynek ékes példájaként említette ennek a csarnoknak megépítését.
Az avató ünnepség ezt követően az ünnepélyes szalagátvágással érte el csúcspontját.

Néhány szóban a cégről:
A Ferroglobus céget több mint 80 évvel ezelőtt a Weiss Manfréd Művek által gyártott vasáruk értékesítésére hozták létre, melyet 1998-ban a német ThyssenKrupp konszern vásárolta meg. Ezt követően először az egész országot lefedő régiós központokat hoztak létre, aminek következtében vas- és acéltermékek széles választékát forgalmazó, korszerű kereskedelmi telepek létesültek. A központi telep a XV. kerületben található, ahol több ezer tonna és fajta acélárut, színesfémet és műanyagárut – korszerű raktár technológia mellett – raktároz és forgalmaz a cég. Minőségirányítási rendszere, az ISO 9001 szabvány által előírt követelményeknek felel meg.