Menu

Mobil kerékpártárolók

2009.04.29.

Húsz kerékpár fér el abban a tárolóban, melyet az AsiaCenter ajánlott fel a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának.

A kereskedelmi központ már tavaly májusban, a biciklis hónapban kerékpár-történeti kiállítást rendezett az AsiaCenterben, és azóta is kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpározókra. Most Soós Eszter az AC üzletfejlesztési igazgatója adta át a kisdiákoknak ezt a kerékpártárolót, ahol biztonságban tudhatják kétkerekűjüket azok, akik így érkeznek reggel az iskolába.
Lindner Klára, az iskola igazgatónője az ünnepségen elmondta, hogy nem ez az első alkalom, hogy az AsiaCenter ajándékot ad az iskolának. Egyben köszönetét fejezte ki a támogatásért.
Dr. Pálinszki Antal alpolgármester pedig köszöntő gondolataiban csupán azt kívánta, ami talán ebben az esetben a legfontosabb, hogy egészséggel használják ezt a tárolót, és természetesen balesetmentes közlekedést kívánt.
Soós Eszter mindehhez annyit tett hozzá, hogy a tervek szerint több mint 100 kerékpártárolót szeretnének kialakítani a közeljövőben, hogy a különböző kerületi helyeken biztonságban tudhassák biciklijeiket használóik.
-Reméljük, hogy néhány éven belül pedig nemcsak járdán, hanem kerékpárúton közelíthetitek meg iskolátokat! Jó bringázást!- mondta, majd az iskola énekkara népdalcsokorral köszönte meg az ajándékot. Az énekkar az előző héten megrendezett kerületi Éneklő Ifjúság versenyen ezüst minősítést kapott.
Az ünnepséget követően pedig közlekedésbiztonsági előadáson vehettek részt a diákok, melyet Varga Gábor Vargosz tartott az érdeklődőknek.