Menu

Mire nem jó egy kórustalálkozó?
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.10.04.

Idén tavasszal harmadik alkalommal volt ökumenikus kórustalálkozó a kerületben, amikor is a református egyház képviselője felvetette, hogy közadakozásból lehetne segíteni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáját.

A kórustalálkozó alkalmával 57.620 forint folyt be, melyet a Rákospalotai Baptista Gyülekezet, a Rákospalotai Evangélikus Egyházközség, a Rákospalota-Kertvárosi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Plébánia, valamint a Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközség még a lehetőségekhez mérten kiegészített. Így 146.220 forintot adott át október 4-én Szabó István a Rákospalotai Baptista Gyülekezet vezető presbitere az alapítvány magyarországi irodájának képviselőjének, Vásárhelyi Tamásnak.
A kedves kis ünnepségen részt vett az egyházak részéről még Fábián Sándor baptista lelkész, Bátovszky Gábor evangélikus lelkész, Csernyik Balázs, Erdős Levente.
Amint dr. Szabó István elmondta, szerették volna személyesen elvinni Dévára az adományt, de nem voltak biztosak abban, hogyha elmennek, akkor tudnak Böjte testvérrel találkozni.
Vásárhelyi Tamás köszönetét fejezte ki az adományért és elmondta, hogy 20-25 gyerek egy havi napközis ellátmánya közel 80-90 ezer forint, így nagy segítség lehet ez a pénz. Mesélt arról is, hogy nagy szegénységben élnek a családok, ahonnan Böjte Csaba próbálja kiemelni a gyerekeket, és otthonokban helyezi el. Ilyen otthonok számos helyen vannak, így többek között Nagyszalontán, Zsombolyán, Déván, Szászvárosban is. Az otthonokban összesen közel 7-800 gyerek van.
-Tudni kell, hogy mindenki, aki a misszióban dolgozik, önkéntes. És ami a legcsodálatosabb a dologban, hogy vallásoktól függetlenül dolgozunk együtt. Ahhoz azonban, hogy ilyen munkát végezhessünk, olyan karizmatikus személyre van szükségünk, mint Böjte Csaba- mondta Vásárhelyi Tamás, aki a jelenlévőknek egy-egy példányt adott át Böjte Csaba: Szövetség az életért című könyvéből.
Az összejövetel Fábián Sándor és Bátovszky Gábor lelkészek imádságával ért véget.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló: