Menu

Mintasziget a kerületben?

2019.07.29.

Korszerű létesítmény válthatja ki a szemetelőket különösen vonzó üveghulladék-gyűjtő pontokat. A részletekről augusztus 7-én lakossági tájékoztatót tart az önkormányzat.

Bármennyire harcolunk ellene, a XV. kerületben is egyre nagyobb gond az illegális hulladék. A szemetelőket különösen vonzzák a nehezen felügyelhető kis üveghulladék-gyűjtő pontok. A megoldás ezek kiváltására a nagyobb, 12-15 konténerből álló, a lakóépületektől megfelelő távolságra elhelyezett, korszerű „mintasziget” lehet. Ezt is az FKF Zrt. üzemeltetné, ám a rendet napközben gondnok, 24 órában pedig kamera is vigyázná.

Az első ilyet a Szentmihályi út és a Sárfű utca kereszteződésének közelében alakítaná ki a cég és az önkormányzat. Bejárata a Sárfű utca felől lenne, és minden oldalról növényzet határolná. Számunkra nagyon fontos, hogy olyan megoldást találjunk a szeméthelyzet kezelésére, amelyben a lakosság partner tud lenni, ezért kérjük, mondja el Ön is a véleményét. Erre augusztus 7-én 17 órától lehetősége is lesz, mert az önkormányzat lakossági tájékoztatót tart minderről a beruházás tervezett helyszínén, a Szentmihályi út és a Sárfű utca sarkán.