Menu

Miénk a színpad

2004.12.01.

Ezek a 13-17 éves XV.kerületben élő vagy itt iskolai tanulmányaikat folytató diákok azok, akik az elmúlt időszakban budapesti vagy országos szintű versenyeken vers, próza, zene, ének, táncművészet területén kiemelkedő eredményeket értek el.
A közönség soraiban helyet foglalt dr. Pálinszki Antal, alpolgármester és Lindner Gusztáv, az OMIS osztály vezetője is, akiket a műsorvezető: Urbán Szilvia, a Csokonai Művelődési Ház munkatársa a fellépő fiatalok mellett köszöntött.
A műsorban tíz produkciót láthatott a közönség. Először Botz Viktor a Hubay Jenő Zeneiskola 9.osztályos növendéke játszotta el klarinéton Louis Cahuzac: Arlequin című darabját. Viktor a IX. Országos Zeneiskolai Klarinét Verseny budapesti válogatóján 2.helyezést, a döntőben 6.helyezést ért el.
Homolya Ádám a László Gyula Gimnázium 8.osztályos tanulója Arany János: Fülemüle című versét mondta el, ő 2003-ban a fővárosi versmondó versenyen különdíjat kapott, míg 2004-ben a „Lila” vers-és prózamondó versenyen a vers kategóriában a kerületi versenyt megnyerte, a fővárosi versenyen 8.helyezést ért el.
Ádám szavalatát követően a Kutkatálé című cigány népdalt és a Szól a fülemüle című magyar népdalt énekelte el Bihari Matild, aki a Bocskai utcai ISZTI Innovációs Alapítványi Iskola 3.osztályos diákja és a budapesti népdaléneklési versenyen arany minősítést kapott.
Ezután a tánc vette át a főszerepet a színpadon: Rimler Karola és Rimár Ilona, a Kolozsvár Általános Iskola 7.osztályos tanulói Free style-jazz táncot adtak elő. A lányok öt éve táncolnak együtt és indulnak országos versenyeken: tavaly megnyerté az Országos bajnokságot, idén pedig páros formációban a modern tánc kategóriában 3.helyezettek lettek az országos versenyen. Őket követően Fazekas Brigitta és Márity Péter, a Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 7.osztályos tanulói akrobatikus rock and rollt táncoltak. Párosban országos versenyen 2. helyezést értek el idén ebben a kategóriában. A páros öt éve táncol együtt és négy éve szerepel versenyeken közös produkcióval.
Lakner Máté, a Szent Korona Általános Iskola 8.osztályos tanulója bemutatta, hogy Hogyan neveljük a matematika tanárt. Nógrádi Gábor novelláját mondta el. Ezzel a produkcióval Máté a „Lila” vers- és prózamondó verseny kerületi fordulóját prózamondó kategóriában megnyerte és bejutott a budapesti döntőbe.
Komori Tünde a Xantusz János Idegenforgalmi Gyakorló Középiskola 10.osztályos tanulója mazsorett bemutatót tartott. A területi mazsorett versenyen 3. helyezést, míg a „Miss Mazsorett” Pest megyei területi versenyen 2. helyezést ért el. Lázár ervin: Berzsián és Dideki című meseregényének részletével Simon Dávid szórakoztatta a közönséget. Ő a Kossuth NOK 7. osztályos tanulója és 2003-ban a budapesti prózamondó verseny különdíját kapta.
Rimár Ilona ezen az esten másodszor is színpadra lépett, ugyanis modern tánc kategóriában 2003-ban az EB-on Ausztriában egyéniben 2.helyezést ért el. Dianmic Lady címmel hip-hop táncot mutatott be, majd a program zárásaként Kántás Éva, a Dózsa György Gimnázium 7.osztályos tanulója adta elő Nógrádi Gábor: A kutya című novelláját. Éva a „Lila” vers- és prózamondó verseny próza kategóriában a kerületi versenyt megnyerte és bejutott a budapesti döntőbe.
Aki ezen az egyórás programon részt vett, jól érezte magát, aki nem jött el, sajnálhatja, hiszen az igazán tehetséges gyerekek több figyelmet érdemeltek volna.