Menu

Micimackó Pestújhelyen
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.11.11.

November 11-én immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Pestújhelyi Nevelési – Oktatási Központ a kerületi Mese-akadályversenyt. Ezt a játékos délelőttöt óriási lelkesedéssel és izgalommal várták a versenyen részt vevő első és a második osztályos gyerekek.

-Ez alkalommal a Százholdas Pagonyba kalauzolta el a résztvevőket Micimackó barátaival. A verseny különböző témakörökben, akadályok teljesítését jelentette. Ezek nem tantárgyi tudást kértek számon az apróságoktól, hanem játékos, a meséhez szorosan kapcsolódó feladatok megoldását. Ügyességi feladatot jelentett például a mézes csupor gyűjtés; a pallón való közlekedés. Memóriájukat csillogtatták a gyerekek a film tartalmát feldolgozó teszt kitöltésével, logikai gondolkodásukról adtak számot a tréfás fejtörők megoldásával, a keresztrejtvény megfejtésével. Zenei képességeiket kamatoztathatták Micimackó reggeli tornájához írt dal eléneklésével, ritmus és filmbeli dalok felismerésével. Tájékozottságukat és ismereteiket számítógépes játékok segítségével is megmutathatták a gyerekek.
A szervezők igyekeztek minél változatosabb, érdekesebb feladatsort összeállítani, s mindezeket a feladatokat a mese szereplői – Micimackó, Füles, Zsebibaba, Tigris, Kanga, Nyuszi, Bagoly, Róbert Gida, Malacka, akik az iskola pedagógusai voltak, jelmezben – oldatták meg a gyerekekkel.
A Mese-akadályverseny népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kerület számos iskolájából – Czabán, Hartyán, Kolozsvár, Kontyfa, Kossuth, László Gyula, Száraznád és Szent Korona – érkeztek csapatok a játékra.

A verseny végeredménye:

I. helyezett: Kossuth Nevelési-Oktatási Központ csapata (Erős Eszter, Borkuti Bálint, Bolla Rebeka, Tadler Fanni, Deák Renáta, Fonyó Nikolett, Dévényi Lilla, Medveczki Anna)

II. helyezett: Kolozsvár Általános Iskola csapata (Jakab Gergő, Tóth Sebestyén, Kalocsai Krisztián, Megyeri Lajos, Divényi Nagy Dániel, Szabó Noémi, Márki Mercédesz, Günser Bianka)
I
II. helyezett: Szent Korona Általános Iskola csapata (Regős Fanni, Kubesch Alex, Platz Sára, Hadadi Tamás, Király Eszter, Ambrózi Álmos Manó, Farkas Brigitta, Paál Eszter)

A díjátadáson minden gyermek sok szép ajándékot vehetett át, melyet a kerületi önkormányzat biztosított.
Reméljük, sikerült igazán felejthetetlenné tenni ezt a délelőttöt a gyerekek számára! Bízunk benne, hogy a következő év novemberében, az első csütörtöki napon, ismét a kicsik és a mese lesznek a főszereplők- áll a programról szóló beszámolóban.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló