Menu

Mi történt 1903.május 24-én?
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.31.

A címben feltett kérdésre sokan kutatni kezdenek a családjuk történetében, s biztos számos dolgot, élményt, eseményt találnak, amely ehhez a dátumhoz kötődik. Ám mindez kibővülhet azzal, hogy ezen a napon látta meg a napvilágot Varga Józsefné Margit néni, aki most ünnepelte 104. születésnapját. Nem is akárhogy!

Az ünnepelt fitten, fiatalosan, az általa sütött friss süteménnyel várta az őt köszöntőket Páskomliget utcai lakásában. Barátnői teljesen természetesen körbeülték, hiszen nélkülük nem telhetnének a napok olyan vidáman.
Margit néni egyedül lakik ugyan, de fia, menye, s unokája sokszor látogatják. A szomszédok is segítenek, ám Margit néni igyekszik önmagát ellátni. Talán épp ezért nem véletlen, hogy születésnapjára mikrohullámú sütőt kért, hogy meg tudja melegíteni az ételt, amit hétköznapokon hoznak neki.
A sütő pedig megérkezett- Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője hozta el a hatalmas doboz csokoládé és A világ 1000 csodája című könyv mellett. Mert Margit néni nagyon szeret olvasni. Igaz, már nem megy olyan sokáig egyhuzamban. Elmondása szerint egy óra után egy picit pihentetnie kell a szemét, de aztán folytatódhat az olvasás.
Sétálni is nagyon szeret. Mind a mai napig Erzsike barátnője jön minden szombaton és vele együtt sétál le az Arany Alkonyba az istentiszteletre. Emellett szívesen megy fiáékkal a telekre, ahol ha meglát egy virágot, rögtön boldog lesz.
Margit néni még 92 évesen is megmászta a Tátrát, így a kirándulás nem áll messze tőle. Otthon pedig szívesen nevelgeti a virágokat- azt a virágot, melyet Hajdu Lászlótól kapott tavaly, olyan gondosan ápolgatja, hogy szebbnél szebb hajtásokat hozott az idei évben is.
Margit néni köszöntésére érkezett Baracskay Éva önkormányzati képviselő, a Micimackó óvoda vezetője, akivel együtt eljött Fekete Viktória és Nagy Zsolt Patrik. A két óvodás nem jött üres kézzel: saját kezük munkái mellett egy verssel is megajándékozták Margit nénit.
-Színes ceruzával
rajzoltam egy képet
születésnapodra
Margit néni néked

Lerajzoltam én egy
aranyos madarat,
aranyos madárra
aranyos tollakat.

Elkészült a madár.
Nem mozdul a szárnya,
Pedig hogyha tudna
A válladra szállna.

Eldalolná csendben
Tenéked egy dalban
Mit születésnapodon
Mondani akartam- hangzott el a vers, melyre kedvesen Margit néni így válaszolt.
-Én is madár vagyok. Egy rigó. Fütyülni ugyan nem tudok- mondta mosolyogva.
Margit néni a sok-sok ajándék mellett megkapta az önkormányzat elismerő oklevelét, melyben a testület nevében kapott gartulációt a szépkorú Margit néni, a kerület legidősebb lakója.
Nagyon szép napokat, éveket kívánunk Margit néninek!

Kapcsolódó cikkek
















Képes beszámoló