Menu

Mi itt vagyunk!!

2008.06.20.

Az elmúlt év ősze óta minden hónapban a nyugdíjasok, ha nem is Ki Mit Tud? keretében, ám pódium előadásokon mutathatják meg tudásukat egymásnak, a közönségnek. Egyik hónapban az újpesti Polgár Centrum, míg a másik hónapban a Csokonai Művelődési Ház ad otthont a rendezvénynek.

A nyári szünetet megelőzően a legutolsó ilyen összejövetel június 18-án volt, amikor is 13 produkciót láthatott a közönség az örökifjú előadók tolmácsolásában. A rendezvényen több műfaj képviseltette magát. Így volt vers és operett, táncdal és kórusmű, bűvészkedés és magyar nóta, operett és próza.
A pódiumra lépőket és a közönséget Gyurcsánszky János alpolgármester köszöntötte, aki mindemellett a program műsorvezetője is volt, míg a rendezvény fő szervezője Marsal Géza volt. Gyurcsánszky János a műsor folyamán a fellépőkkel rövid beszélgetéseket készített, melyből kiderült többek között, hogy ki mennyire izgult, ki hogyan készült fel, illetve, hogy a családok hogyan fogadták, hogy a nagymama, nagypapa színpadra lép.
Hajdu László polgármester szintén jelen volt az előadás, aki külön köszöntötte a jelenlévőket és egyben a fellépőket meghívta a Parlamentbe egy látogatásra.
De kiket is láthattunk?
A Tamási Áron Hagyományőrző Székely Népdalkórus népdalcsokrot adott elő, Zsikla László bűvészként mutatkozott be, Kubik Jánosné pedig két Heltai Jenő verset adott elő: A Háromtól hatig és A modell címűt. A zenés műfaj kedvelői sem búslakodhattak. Pódiumra lépett Hödl Emilné, aki többek között a jól ismert slágeregyveleget mutatta be a Jöjjön ki Óbudára címűtől az Éjjel az omnibusz tetején címűig, Varga Jánosné egy-egy a szerelemről, a féltékenységről szóló táncdalt és sanzont mutatott be: Mondd miért, szeretsz te mást illetve a Szeretni kell, ennyi az egész címűt. Simonné Rózsa magyar nótát és népdalokat énekelt, Molnárné Eszter pedig ismét táncdalokkal kedveskedett a közönségnek, akik természetesen vele együtt énekelték a dalokat: Ne hagyd el soha, 2×2 néha öt. Egy rövid szünetet követően Ziegler Ágostonné saját költeményét, az Idősödünk című versét mondta el, majd Rákosi Jenőné, illetve Németi Pál magyar nótákat, népdalokat adott elő. Wiesenfart László a hölgyek szívét dobogtatta meg két operett részlettel: Rózsalevél, melyet korábban Sárdy János énekelt, illetve a Ma Önről álmodtam megint című dallal. Turai Kiss Mária magyar nóta egyveleget énekelt, míg a gála utolsó fellépőiként Kisnémedi Varga Pál és Péter Anna magyar nóta duetteket mutatott be.
Az előadások után minden résztvevő oklevelet és virágot vehetett át az alpolgármestertől.