Menu

Mi együtt csinálunk mindent!- 20 éves a Palotai Polgárőrség
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.19.

Fehér asztal mellett ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Palotai Polgárőrség a Hartyán közben található székhelyén, a Zöld Klubban december 11-én.

Amint Bagi Andrea a „24 órában elérhető” palotai polgárőr az ünnepség keretében elmondta, jelenleg 42 fő teljesít rendszeresen szolgálatot. Jelenleg főként társasházak védelmével, különböző rendezvények biztosításával foglalkoznak, ám kiemelkedő a tevékenységük a hajléktalanok feltérképezésével, összeírásával és elhelyezésük segítésével. Emellett a gépjármű felderítő szolgálat során is jól teljesítenek. Nem véletlen, hogy a rendőrséggel is jó a kapcsolatuk. Mindkét postával együttműködési megállapodásuk van, így a postaszolgálatuk is jól működik. Szintén együttműködési megállapodásuk van több kerületi iskolával, ahol szolgálatot teljesítenek, így a Szent Korona Általános Iskolánál, a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda Sződliget utcai és Bogáncs utcai épületénél. Kiemelten fontosnak tartják a közbiztonsági háló működését, így nagyon sokszor vonulnak ki a rendőrséggel közösen egy-egy helyszínre.
-Szerencsére, egyre többen keresnek bennünket éjjel-nappal- mondta Bagi Andrea, aki elmondta a polgárőrök vizsgája november 27-én volt, és 15 fő kiválóan teljesített. Sőt, elmondható, hogy mind a 42 tag vizsgázott polgárőr.
Miután az ünnepséget megelőző nap ünnepelte a Zugló Polgárőr Szervezet fennállásának 20. évfordulóját, így az ő nevükben Tóth István Sándor alelnök is köszöntötte a partner egyesületet.
A Palotai Polgárőrség vezetősége évfordulós elismerő okleveleket is átnyújtott az arra rászolgálóknak.

Elismerésben részesült:

5 éves tagságáért: Bagi Andrea, Bringye Viktória, Matuz László, Sümegi Sarolta, dr. Pecho Napsugár, Kopfer Gyula, Rózsár György, Tóth Gyuláné

10 éves tagságáért: Bottyán Sándor, Dékán Zoltán, Dékánné Bottyán Hajnalka, Éberling Andrea, Varga Gyula

15 éves tagságáért: Major Attila, Török Péter

20 éves tagságáért: Tóth Gyula,

Tiszteletbeli tag lett: Galambos Ferenc rendőrkapitány, Kardos Pál a BPSZ elnöke, Minyóczki Árpád rendőrkapitány-helyettes, Tóth István Sándor, a BPSZ főtitkára

Örökös tag lett: Hajdu László volt polgármester

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló