Menu

Mesterségünk címere
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.10.14.

Ősz van. Hullanak a levelek. Ám a Zsókavár Galériába mégis besurrant a nyár. Ha csak néhány perc erejéig is. Ugyanis Varga Gábor- Vargosz- fotós kollegám megnyitó szavaival képzőművészeti kiállításra és filmbemutatóra került sor az elmúlt héten.

Aki nem volt, lemaradt a hatalmas élményről, a vetítésről, a kedves beszélgetésről?ám a kiállítás még mindig látható. Egészen október 31-ig. De mi is volt a megnyitó alkalmával? Némi zene: a leányfalui zenei tábor kamaramuzsikusai közül Takács Bertold, Popovics Nikolett és Nemes Gréta Rameau: menüettjét adták elő a program elején, majd a végén ismér muzsikáltak: Nemes Gréta, Németh Emőke, Kiss Orsolya: Haydn: C-dúr londoni trió III. tételét mutatták be. A kettő között pedig a nem igazán hagyományosnak mondható megnyitó szavak.
Vargosz igazából nem sokat beszélt, inkább kérdezett. A gyerekek pedig hallgattak. Mert azt is tudni kell. Hallgatni. Pedig egyértelműek voltak a kérdések: Mi volt rossz a táborban? Mi volt jó a táborban? Volt-e olyan, amikor valamelyik gyerek munkáját irigyeltétek? Szövődtek barátságok? A tábor óta alkottatok-e valami újat?
Aztán a csendet Fehér Tamás oldotta fel: Semmi rossz nem volt. Az volt a jó, amikor kigondoltam a rajzfilm végét. Aztán más is meg mert szólalni: Azt irigyeltem, aki sokat rajzolt. Azóta rajzoltam egy vonatot. Készítettem egy papírbábot, csak eltört.
Simon Patrícia, az USZIK munkatársa fantasztikusnak tartotta a tábort, míg a táborvezető: Kissné Breczek Margit művésztanár azt emelte ki, hogy nagyon jó volt, hogy a kézművesek is beleláttak az animációba, valamint a kiállítás rendezése is nagy élmény volt.
-Külön köszönet Hegedüs Andrásnak, aki a Hubay média szakos hallgatója illetve Kocsi Olgának, aki a tanítványom és aki nagyon sokat segítette- mondta Breczek Margit.
Mindannyian abbéli reményüket fejezték ki, hogy jövőre ismét találkoznak és még nagyobb élmény lesz az együttlét. A program csúcspontjaként pedig mindenki megtekinthette a nyári táborban készült animációs filmeket, melyek egy része festményfilm, másik része rajzfilm volt, ám agyagfilmet is láthattunk sok kedves szereplővel.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló