Menu

Mesterek és kismesterek

2013.02.27.

A Kossuth Lajos Általános Iskola 1999 óta az intézmény névadójának tiszteletére március 15-ét követő héten Kossuth hetet rendez.
A rendezvénysorozaton belül a diákok részére tanulmányi versenyt, valamint a hagyományokat ápoló és szerető diákok és felnőttek részére a „Népművészet Palotai Kismestere” és a „Népművészet Palotai Mestere” versenyt hirdetnek meg a szervezők.

Idén is kilenc kategóriában, többek között népi fazekasság, vessző- és gyékényfonás, játékkészítés természetes anyagból, szövés-fonás, nemezelés, textilmunkák készítése csoportokban a 6-18 év közöttiek és felnőttek nevezhetnek.
Minden pályázó a választott területen minimum három pályamunkát juttathat el az iskolába (Kossuth utca 53.) Kálvinné György Gabriellának előzetesen egyeztetett időpontban vagy a műveket március 13-ig reggel 9 és délután 3 óra között lehet leadni Bőgér Magdolna szabadidő-szervezőnél az iskola könyvtárában.
A pályaművekből március 22-én délután 5 órakor nyílik kiállítás. A megnyitón pedig minden pályázó elismerő oklevélben részesül.
-Évről évre egyre többen érdeklődnek e bemutatkozási lehetőség iránt, amely egyben azt is jelenti, hogy növekszik a népművészeti hagyományok ápolása iránti igény- mondta Kálvinné György Gabriella a program egyik fő szervezője. Nagy öröm számunkra, hogy kerületünk kézműves mesterei, óvodásai, diákjai és kollegáink is évről évre elhozzák alkotásaikat. Sőt, az évek folyamán pályázatunk híre a szomszédos kerületekbe is eljutott. Új pályázóinkat pedig mindig örömmel fogadjuk, hiszen a szebbnél szebb palotai emlékek felidézik a hagyományokat és az értékeket.