Menu

Mesék szárnyán

2012.11.23.

Micimackó, pici mackó – énekelték november 8-án azok a kerületi első és második osztályos kisdiákok, akik a Pestújhelyi Általános Iskolában rendezett mese-akadályversenyen vettek részt. S miután az ő korosztályukhoz a mese illik, így számukra ez izgalmas megmérettetés volt.

Az idén ötödik alkalommal megtartott versenyen Micimackó és barátai köré építették fel a vetélkedőt. Az állomások számát pedig a csapatok száma határozta meg, így kilenc állomáson várta egy-egy tanár Micimackó, Kanga, Zsebibaba, Füles, Malacka, Róbert Gida, Bagoly, Tigris, Méhecske, Nyuszi bőrébe bújva a gyerekeket a furfangos feladványokkal. Volt videofilmnézés, keresztrejtvényfejtés, dominózás, matematikai-logikai feladat, közös éneklés, kézműveskedés, verses foglalkozás.
A mese-akadályversenyt a Kolozsvár iskola Mézes Csupor csapata nyerte meg, második a Mézescsupor csapat (Hartyán iskola), harmadik a Tigrisek (László Gyula iskola) lett.
A győztes jutalma a vándorkupa és a micimackós csokitorta mellett sok-sok csoki és színező volt, míg a többiek jelvényt, mézet, szappanbuborék-fújót vihettek haza.
A versenyt két pedagógus, Magrik Ferenc és Gergely Árpádné szervezte.