Menu

Menetel a Zagyva

2012.12.02.

A Zagyva Banda 2002-ben Turán alakult, mégis városrészünk szívügye lett, hiszen a kerületi kötődésű Szilas Néptáncegyüttessel régi a kapcsolata, és számos közös fellépésük is volt.
A Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyen hétről hétre szurkolhatunk a zenekarnak, hogy továbbjussanak a legjobbak közé.

A több mint egy évtizede működő Zagyva Banda zenészei, nemcsak táncegyütteseket kísérnek, hanem táncházakban is muzsikálnak, valamint önálló koncerteken népszerűsítik az autentikus magyar népzenét. Repertoárjukban a Kárpát-medence magyar népdalai és táncmuzsikái mellett, a kevésbé híres galgamenti dallamok is szerepelnek, ugyanis a csapat több tagja arról a vidékről származik. Hangszerbemutatóikon mindig sok az érdeklődő gyerek, nem csoda, hiszen a népzene tanítását a művészek hivatásuknak tekintik. Mára a folklór mozgalom egyik meghatározó szereplői lettek, számos fesztivál résztvevőjeként húzzák
a talpalávalót itthon és Európában is.
Mucsinyi Dániel, a zenekar tagja elmondta: folyamatosan szerveznek FolKocsmát, ahol összegyűlhetnek a népzene és néptánc kedvelői. Büszkék rá, hogy vidéken sikeresen működtetnek egy népszerű klubot. Jelenleg rengeteg próbával készülnek a következő tévés középdöntőre.