Menu

Megújult főzőkonyha
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.20.

A Hartyán Nevelési-Oktatási Központban a XV. kerületi Önkormányzat finanszírozásában újult meg az EU-szabványnak megfelelően a főzőkonyha, melynek átadására szeptember 20-án került sor.

A beruházás még tavaly júniusban kezdődött, s ennek eredményeként az összes közművezeték (víz, villany, gáz, csatorna), a burkolatok megújult illetve korszerű szellőző- és zsírfogó berendezések kerültek beépítésre. Mindez az önkormányzatnak közel 21 millió forintjába került. Ám a konyha működtetéséhez a közbeszerzési pályázaton nyertes üzemeltető, az ELAMEN Zrt. vásárolta meg a korszerű gépeket, berendezéseket, amely 25 millió forintot emésztett fel.
Amint a helyszínen is elhangzott, a konyhán közel 1200 adag étel készül naponta, melynek több mint a felét a Hartyán NOK iskolásai és óvodásai fogyasztanak el, ám jut a kerület más intézményeibe is.
Gyurcsánszky János alpolgármester az átadó ünnepségen örömének adott hangot, hogy egy ilyen programon vehet részt.
-Megérte a befektetett munka, s reméljük, hogy elsősorban a gyerekek járnak jól – mondta.
Az ELAMEN Zrt. részéről Kovács Jánosné kereskedelmi igazgató és Dezső Gáborné gazdasági igazgató mondott köszönetet, hogy az önkormányzat partner volt abban, hogy egy ilyen szép konyhában tudják a gyerekeket kiszolgálni.
-Igazán európai szintűvé vált a konyha, ahol most már igazán egészségesen, korszerűen és jól készülhetnek az ételek!- tette hozzá, majd Gyurcsánszky János és Dezső Gáborné közösen átvágták a szalagot és adták hivatalosan is birtokba a konyhát.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó oldalak:

Képes beszámoló