Menu

Megújult az Eötvös utca

2021.08.25.

Újabb kerületi fejlesztés fejeződött be.

A Deák utca teljes és a Bocskai utca részleges megújulása után újabb rákospalotai utca felújítása fejeződött be.  Az Eötvös utca, Dugonics utca és Wysocki utca közötti szakaszán a burkolat és a járda rendkívül rossz állapota miatt vált szükségessé a felújítás.

Még zajlanak a zöldterület rendezésének utómunkálatai, de már újra a megszokott forgalmi rendben használhatják az autósok az Eötvös utca megújult szakaszát.


A kivitelezés során a lakossági igényeket is figyelembe véve a korábban csak az utca keleti oldalára tervezett parkolóhelyek helyett, közel 50 autó félreállásának lehetőségét tudtuk biztosítani. A zöldterületek, előkertek megóvásával mindezt minimális faáthelyezéssel sikerült megoldani – mondta el Cserdiné Németh Angéla polgármester, akitől megtudtuk a beruházást az önkormányzat finanszírozta, több, mint bruttó 177 millió forint értékben.

A június végén indult kivitelezés során az új aszfaltburkolaton túl, mindkét oldalon megújult a járda, valamint ECOGreen térkövekből alakították ki a parkolókat. Az útpálya mindkét oldalán új szegélyeket helyeztek el, amely az útfelület víztelenítéséhez is jelentősen hozzájárul.

 

 

Fotó: Vargosz
D.I.