Menu

Megújult a Szántóföld utcai Sporttelep

2021.06.29.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a XV. kerületi Önkormányzat együttműködése révén új, modern környezet várja a sportkedvelő kerületieket.

A fejlesztések a budapesti labdarúgó pálya- és öltöző építési / fejlesztési program keretében valósultak meg.

Több szakaszban alakult át mai állapotára a sokak által kedvelt futballpálya.
2017-ben két műfüves és egy élőfüves pálya készült el, melyekhez 2018-ban adták át az új minden igényt kiszolgáló öltözőépületet.

2019-ben tereprendezés, támfalépítés, járdaburkolás, növényültetés, padok és hulladékgyűjtő edények kihelyezése kezdődött. Ezek közül is a legnagyobb feladatot a műfüves pályák szintbehozatala jelentette, ugyanis közel 3000 m³ föld elszállításáról kellett gondoskodni. A közel 25-30 millió forintos költséget  ̶  a városvezetés felelős gazdálkodásának köszönhetően  ̶   végül megspórolta az önkormányzat, hiszen a Szilas-patak menti főgyűjtőcsatorna kivitelezőjével történt sikeres megállapodással, azt ingyen elszállították és ezzel egy szintén a kerületben zajló fejlesztést is támogatni tudtak.

A sporttelepen 2020. decemberétől folyamatosan zajlottak a környezetrendezési munkálatok, melyek idén május 31-én fejeződtek be.

„ ̶  A közel nettó 84 millió forintos beruházás szembetűnő változásokat eredményezett.
A megújult és rendezett terület valóban kulturált környezetben biztosít sportolási, kikapcsolódási lehetőségekre egyaránt. Mindenki örömére szolgál! Szurkoljunk itt is együtt a kerületi csapatoknak!” ̶   hangzott el Tóth Imre alpolgármester helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatóján.

Tóth Imre megjegyezte: „ ̶  A kormányzati elvonások miatt a tervezett sportcsarnok építéséről, ugyan egy időre le kellett mondanunk, de ezzel a fejlesztéssel is igyekeztünk a kerületben élők érdekeit szolgálni”.

 

Néhány érdekesség a munkálatokról:

  • 92 fm korlát és 116 fm labdafogó háló került áthelyezésre
  • 135 fm új rozsdamentes korlátot telepítettek
  • 644 fm beton kerti szegélyt és 812 m² térkövet helyeztek le
  • 136 fm rácsos folyókát építettek ki
  • 800 m³ termőföldet terítettek le
  • 4342 m²-en történt gyepvetés
  • 3700 db új cserjét ültettek el
  • 12 db új pad és hulladékgyűjtő került kihelyezésre

megújultak továbbá a lépcsők, kapuk, és az öntözőrendszer is, amely a képeken is látható minőségi gyepről és a dísznövényekről is gondoskodik.

 

 

Fotó: Vargosz
D.I.