Menu

Megújult a Budai II. László Stadion

2005.08.02.

Az önkormányzat képviselő-testülete nemrégiben határozott arról, hogy mivel a REAC futballcsapata feljutott az NB I-be, így a Budai II. László Stadion megújulását 34 millió forinttal támogatja.

Dr. Géczi István az ISK igazgatója a munkálatok utolsó simításainak végzése közben avatta fel a stadiont és környékét a programon részt vevő Hajdu László polgármester, Minyóczki Árpád, a XV. ker. Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetője valamint a kerület több önkormányzati képviselője jelenlétében.

-Ez a mostani pillanat örömteli- mondta dr. Géczi István-, hiszen 32 ledolgozott munkanap van mögöttünk- ebből négy szombat-vasárnap-. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy volt úgy, hogy öt napon keresztül zuhogott az eső és csak a belső munkálatokat lehetett végezni. A napi munkaidőátlagban 8-10 óra volt, és átlagosan 12 fő dolgozott itt folyamatosan. Azt gondolom, hogy ezekből az adatokból is kiderül, hogy abból a pénzből, amit az önkormányzat adott- egy figyelemfelkeltő, jövőbe mutató terv valósult meg, vagyis kevés pénzből is lehet szépet és jót csinálni. Ezt nem én, hanem a Magyar Labdarúgó Liga egyik legszigorúbb ellenőre mondta, ugyanis ő egy teljesen más szintre gondolt, amikor idehívták, s csak dicsérő szavakkal illette az itt lefolytatott munkát a polgármester úrnak.

A felújítás során újjávarázsolták a kispadot, a VIP páholy-, a tribün-, a lelátó székeit; a pályát 5 méterrel meg kellett rövidíteni, mert az UEFA szabályozása szerint a focipálya nagyságának 105 x 68 méternek kell lennie (eddig 110 x 68 méter volt), megújultak többek között a szociális helyiségek, a lelátók rácsai. A munkálatok még az elkövetkező hetekben folytatódnak és a hivatalos stadionavató augusztus 20-án lesz a REAC-Újpest mérkőzés keretében.
-Köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik a döntésben részt vettek, s egyben kívánom, hogy sok szép élménye legyen az itt levőknek és mindenkinek, akinek bármilyen köze van a XV. kerület csapatához, a REAC-hoz- mondta az igazgató.

-A mai nap legalább akkorra ünnepe az intézménynek, mint a sportszerető közönségnek- vette át a szót Hajdu László polgármester. Ahogy az elmúlt percekben a Sportmúzeumban a relikviákat nézegettük azon gondolkodtam, hogy sok sportoló büszke lehet, hogy ma egy ilyen létesítményt adunk át. Azt, hogy ez az intézmény előnyével és hátrányával hajdanában megépült, Tapolcai Kálmánnak, a VOLÁN Tröszt hajdani igazgatójának köszönhetjük. A megemlékező koszorú az épületben található emléktáblájánál mindig ott van. S amióta ezt a pályát megépítették, még soha nem volt ilyen nagy felújítás. Amikor évek óta készültünk a felújításra, végül is a futballcsapat döntötte el, hogy ennek most kell bekövetkeznie azzal, hogy feljutott az első osztályba. A munkálatok végzése közben derült ki, hogy erre már mekkora szükség volt: komolyan ázott a szerkezet, műszaki problémák voltak, s egy komoly stadion-átalakításra volt szükség, bár a korábbiakban jó alapokkal épült meg mindez. Az ISK munkatársai saját kapacitásból teremtették meg, hogy ebből a pénzből sokkal többet tudtak kihozni, mint amennyire elég lenne ez a 34 millió forint. A stadion használati értéke sokkal nagyobb most, mint a felújítást megelőzően, s méltók lehetünk arra, hogy a bajnokság ezen a pályán indulhat meg. Köszönjük nektek és kívánom, hogy sokan akarják látni ennek a csapatnak a mérkőzéseit, sokan akarjanak kijönni jó levegőre, napos időre és legyen sportsikere Rákospalotának!

A jelképes avatáson ezután a polgármester úr a kék-sárga REAC-, valamint a nemzetiszínű szalagot vágta át.

Dr. Géczi István ezt követően egy kötetlen beszélgetés során elmondta, hogy a tervek szerint a nagyok mérkőzést megelőzőn a gyerekcsapatok játékát is megtekinthetik a nézők.

A REAC meccsekre a diákok és nyugdíjasok 500.-ért, a felnőttek 1000.-ért, míg a vendégszurkolók 1500.-ért válthatnak jegyet, de van lehetőség arra is, hogy éves bérlettel a 15 mérkőzést 10000.-ért tekintsék meg a csapatért szurkolók.