Menu

Megrendelhető a kukamosás

2012.07.26.

Nyáron érdemes odafigyelni a kuka tisztán tartására, mivel a melegben az ételmaradékok, szerves hulladékok gyorsan bomlanak, és ezért orrfacsaró szag terjeng a tartály környezetében.
A Fővárosi Közterületfenntartó (FKF) Zrt. évek óta vállal kukamosást, de csak nagyon kevesen veszik igénybe a cég szolgáltatását.

– A tartálymosás valóban nem tartozik a legnépszerűbb szolgáltatásaink közé – mondta Bokor István, az FKF Zrt. értékesítési és projektigazgatója. – A 110 és 120 literes edények tisztítása nettó 1250 forintba, a 240 literes edények mosása pedig nettó 1690 forintba kerül. Az 1100 literes tartályt 3250 forintért tisztítjuk ki. Cégünknek két tartálymosó autója van, és ezekkel a megrendelést követően
5-6 napon belül a helyszínre megyünk, és elvégezzük a kukák tisztítását.
A szakember szerint a kukamosást sok esetben házilag végzik a lakók vagy a közös képviselők, pedig a gépi tisztítással gyorsabban és alaposabban kimosható a tartály.
– A kukákat, tartályokat évente egyszer érdemes kitisztítani. Javasoljuk, hogy a háztartási hulladékot egy műanyag zacskóban helyezzék a kukákba, így az edények belseje tovább tiszta marad. A tartályok tisztítására a legnagyobb igény nyáron mutatkozik, amikor a nagy melegben a szemétbe dobott ételmaradékok gyorsabban kezdenek rothadni, és ez sokszor kellemetlen szaggal jár.