Menu

Megoldást a gyerekek érdekében!

2019.04.30.

Németh Angéla polgármester mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2019-es költségvetés blokkolása ellenére megtarthassák a kerületi gyermektáborokat Bernecebarátiban és Siófokon.

Levélben fordult a kerületi iskolák igazgatóihoz Németh Angéla polgármester: arról tájékoztatta őket, hogy elfogadott költségvetés hiányában egyelőre nem kezdődhetett meg a nyári táborok előkészítése. A képviselő-testület eddig hatszori nekifutásra sem alkotta meg a 2019-es költségvetési rendeletet – a Fidesz-frakció és a vele szövetkező négy független képviselő ugyanis minden egyeztetés ellenére visszautasította annak elfogadását.

Ennek egyik sajnálatos következménye, hogy az önkormányzat önként vállalt feladatainak jelentős részét nem tudja finanszírozni.

„Különösen fájlalom, hogy nem tudtuk megkezdeni a kerületi gyermekek nyári táboroztatásának előkészítését sem a siófoki, sem a bernecebaráti táborunkban – írta a polgármester az intézményvezetőknek. – A kerület vezetőjeként, de édesanyaként sem tudok belenyugodni abba, hogy a politikai csatározásoknak gyermekeink legyenek a kárvallottjai.”

Ennek érdekében Németh Angéla kedden megkérte munkatársait, „soron kívül vizsgálják meg, milyen feltételekkel, hogyan tudjuk biztosítani a kerületi családok számára a nyári táborozást.” Ennek eredményéről és a további esetleges teendőkről május 3-ig, péntekig tájékoztatja az intézményvezetőket a városrész vezetője.

Fotó: Vargosz/XVMédia