Menu

Megnyithatják közönségforgalmi területeiket a kulturális intézmények

2020.06.20.

Újra nyithatnak a Csokonai Kulturális Központ telephelyei és a Sződliget Ház is.

 

KÖZLEMÉNY A CSOKONAI KULTURÁLIS KÖZPONT ÉS A SZŐDLIGET HÁZ NYITÁSÁRÓL

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvény értelmében a Kormány a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletével (a továbbiakban: Rendelet) 2020. június 18. nappal hatályon kívül helyezte a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények a közönségforgalmi területeiket megnyithatják.

A Rendelet alapján engedélyezem, hogy 2020. június 22-étől (hétfő) a Csokonai Kulturális Központ telephelyei és a Sződliget Ház újra kinyisson.

A Csokonai Kulturális Központ telephelyeit a látogatók, a Sződliget Házat a használók és a bérlők csak saját felelősségükre használhatják.

Továbbra is nagyon fontos az egészségbiztonsági intézkedések betartása, ezért az intézmények vezetője saját hatáskörben köteles kidolgozni a létesítmények megnyitásával kapcsolatos egészségvédelmi szabályokat, ezeket meg kell ismertetnie a létesítmények látogatóival és használóival, valamint be kell tartatnia az érintettekkel.

 

Budapest, 2020. június 18.
Cserdiné Németh Angéla
polgármester

(D.I.)