Menu

Megmutatni, mit jelent egy dolgozó és javaslatokkal élő képviselő

2019.11.05.

Most egy általa respektált csapat tagjaként szeretne sok javaslatot végigvinni Szilvágyi László annak érdekében, hogy a kerület végre megkezdje a felzárkózást és fejlődjön. A Mindenki a Tizenötödikért frakció tagja a 2-es egyéni körzetben szerzett mandátumot és harmadik képviselői ciklusát kezdte meg. Folytatjuk az új testület tagjainak bemutatását.

Szilvágyi László

Cserdiné Németh Angéla csapatának tagjaként lett a 2-es választókerület megválasztott képviselője október 13-án Szilvágyi László. Immár harmadik ciklusát kezdi meg a testület tagjaként, először nyert egyéni választókerületben mandátumot, Rákospalota északi részén. Szilvágyi Lászlót a Mindenki a Tizenötödikért frakció megválasztotta frakcióvezető-helyettesnek.

Hogyan értékeli a választások eredményét?

Azt gondolom a kerületi polgárok kinyilvánították véleményüket arról, hogy a helyi politikában nincs helye a gyűlölködésnek, a kerület gáncsolásának és a pitiáner politikai harcoknak. A kerület polgárait a fejlődés, az előre mutató gondolatok érdeklik és nem a veszekedések. Egy széleskörű összefogás, a kerület fejlődésére koncentráló csapat alakult, ezért köszönjük a választók bölcs döntését. Ez azonban óriási felelősséggel is jár, igyekszünk ennek megfelelni. Ennek a választási eredménynek végre fejlődést kell hoznia kerületünkben.

Mit tart az elkövetkező öt év legfontosabb teendőinek a választókerületében?

Sok teendőt hagyott ránk az előző képviselő, kinek meglátásaira és javaslataira természetesen továbbra is számítok. Nem fontossági sorrendben: kell egy rendelőt építenünk végre a Kossuth utcai helyett, a Református Egyházat támogatva és bíztatva óvodát kell létrehoznunk, meg kell oldanunk a buszvégállomások problémáját, és a Kossuth iskola előtti áldatlan közlekedési állapotokat is. Emellett tisztább, rendezettebb köztereket kell teremtenünk, és a választóknak végre meg kell mutatnunk: mit jelent egy elérhető, dolgozó, és javaslatokkal élő képviselő. Én ezeket a feladatokat öt év alatt szeretném elvégezni.

Melyek a kerület előtt álló legfontosabb feladatok?

Nincs már magyarázat vagy mellébeszélés. A főváros és a főpolgármester segítségével végre meg kell oldanunk a szükséges fejlesztéseket. Ki kell járnunk, ha kell követelnünk, hogy újra egyenrangú budapestiek legyenek kerületünk lakói. A döntésekhez szükséges többség megvan, meg kell tartanunk a sokszínű és ezáltal széles körű gondolkodás pozitívumait és ezeket a kerület fejlesztésére kell fordítunk.

Harmadik ciklusát kezdi meg képviselőként a XV. kerületben, ami mozgalmas kilenc évet hozott. Ön szerint mire lesz szükség ahhoz, hogy kiegyensúlyozott munka folyhasson a következő öt évben a városrész fejlődése érdekében?

A személyes motivációm – miszerint kerületünk fejlesztéséhez magam is hozzájáruljak – továbbra is erős, és most a harmadik ciklusomban egy harmadik felállásban próbálok dolgozni. Eddig egyedül, de tevékenyen tudtam dolgozni: rengeteg javaslatot vittem végig, sok apró sikert sikerült elérnem, gyakorlatilag viharos és háborgó időkben. Most egy általam respektált csapat tagjaként tehetem ezt, a kerületfejlesztési és fenntartási bizottság elnökeként. Hiszem, hogy most még több sikerben lesz részem, és kerületünk megkezdi a felzárkózást és fejlődést.

A 2-es választókerületben indult Szilvágyi László október 13-án és 52,47 százalékos részvétel mellett aratott magabiztos győzelmet kilenc párt és szervezet közös jelöltjeként. A szavazatok 51,76 százalékát szerezte meg, 1164-et, ami több mint háromszázzal volt több, mint a fideszes Gyurkovics Miklósé (855 voks, 38,02 százalék), a kerületrész eddigi képviselőéjé.

Borítókép: Nagy Botond/XV Média