Menu

Meglepetés a 95 éves Julika néninek

2005.01.11.

A Kontyfa utcai Idősek Klubja meglepetés partit szervezett hétfőn kora délután Jakab Zoltánné Julika néninek, aki 95. születésnapját ünnepelte ekkor.
A klubélet javában folyt: éppen a szervezés alatt lévő programról volt szó- a kirándulással egybekötött disznótorról, amikor a kerületi tévé stábja, fotósunk, újságírónk megjelent a helyszínen. Senki nem sejtett semmit, ugyanis minden ténykedést nagy titok övezte.

Hamarosan azonban az ajtóban megjelent Bősze Zsuzsa szociális munkás, aki egy zsúrkocsit tolt, melyen egy harminc szeletes tüzijátékkal díszített Eszterházy torta volt.
Julika néni meglepetése határtalan volt, főleg, amikor először Osgyány Éva, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója kívánt az önkormányzat, az ESZI és saját maga nevében boldog születésnapot és jó egészséget az ünnepeltnek egy nagy csokor virággal. Ezután a klubtagok nevében Vágó Józsefné klubvezető köszöntötte Julika nénit, illetve Majdán Ferencné Gyöngyös, kerületi vezető gondozónő majd közösen elénekelték mindannyian a Serkenj fel, kegyes nép című dal átiratát.
Sok-sok puszi csattant el ezt követően Julika néni arcán. Vidáman valaki meg is jegyezte:Jó lett volna hívni valakit, aki húzogatja a vonalakat, hogy most hány puszit kap Julika.
Mint megtudtam, a Kontyfa utcai Idősek Klubjába hatvanan járnak, többen közülük itt is ebédelnek. Julika néni 11 körül szokott érkezni, beszélget a többiekkel ebéd előtt és után, majd a kávézást követően délután tér haza fiához. Vele lakik egy háztartásban.
Julika néni elmondta, hogy két gyermeke közül lánya már sajnos nem él, viszont van öt unokája és hét dédunokája. A legkisebb dédunoka néhány héttel ezelőtt, decemberben született. Julika néni ma is nagyon aktív klubtag. 2003-ban a Jadvasem kitüntetésben részesült.
További hosszú és egészséges életet kívánunk mi is a honlap olvasói nevében Julika néninek!