Menu

Megkezdődött a hiányzó zajvédő fal építése

2020.01.21.

Január 20-án, hétfőn a régóta várt munkálatok a Kozák téren kezdődtek meg közműfeltárásokkal.

A közbeszerzési eljáráson nyertes –  zajvédő falak építésében megfelelő tapasztalattal rendelkező – pont 8 Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. január 17-én átvette a munkaterületet. Így megkezdődhet a zajvédő fal hiányzó szakaszának kiépítése az M3-as kivezető XV. kerületi szakaszán, a Wesselényi utca és  Szentmihályi út között.

A nyomvonal kitűzése megtörtént, az állapotfelmérés folyik. A kivitelezési munkák január 20-án, hétfőn  a Kozák téren a közműfeltárásokkal kezdődtek, az elkövetkező hetekben a kézi feltárások és helyreállítások folynak majd. A tényleges kivitelezési munkálatokat tavasztól kezdik meg.

Az ablakcserében – mert ezt is magában foglalja a projekt – érintett ingatlanok tulajdonosainak értesítését hamarosan megkezdik. A kivitelezés várható befejezési határideje 2020. augusztus 25.

Mint ismert, a fővárosi önkormányzat már 2016 decemberében megkezdte az M3 autópálya fővárosi bevezető szakaszán a hiányzó zajvédő fal építésének előkészítését. Azonban a kivitelezésre a BKK Zrt. által kiírt közbeszerzés elsőre, fedezethiány miatt, érvénytelen lett, a második nekifutásra 2019 végére sikerült kiválasztani a kivitelezőt.