Menu

Meghitt hangulat
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.04.19.

Április 11-én este a Pestújhelyi Közösségi Házban tartott Költészet Napi est igazán nem volt hagyományos. Ritka eset ugyanis az, amikor orvos, újságíró, költő, mérnök, népművelő és még ki tudja, mely foglalkozásokat művelők egymásnak olvassák fel legkedvesebb verseiket.
Ezen az összejövetelen pedig így történt.

Nagyon sokan vettek részt a programon, és mindannyian kipirult arccal, örömmel olvasták fel, mondták el József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula, Juhász Ferenc, Szilágyi Domokos, Vörösmarty Mihály verssorait. A program elején és végén a régen várt sorsolásra is sor került. Ugyanis néhány héttel ezelőtt a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársai egy irodalmi totó kitöltésére kérték a kerületben és a kerületen kívül élőket.
-Nagyon sok helyes megoldás érkezett a négy kategóriában- alsó tagozatosok, 12-16 év közöttiek, fiatalok és felnőttek, valamint az ?ínyencek? számára összeállított totóra. Közülük sorsoljuk ki azokat, akik ajándékokat- könyvet, a Révai lexikon CD-ROM-ját nyerhetik meg, míg a fődíj: a kisebbeknek a Kaláka együttes koncertjére, a felnőtteknek az Örkény Színház előadásaira jegy- mondta Nagy Edit, a játék összeállítója.
Akik nyertek, azok a legszerencsésebbek, de ezen az esten mindenki szerencsés lehetett, hiszen manapság nagyon kevesen vannak azok, akik csak úgy levesznek a polcról egy-egy verseskötetet, hogy belelapozzanak, átadják magukat a költők világának. Az esten résztvevők azonban mindannyian olyanok voltak, akik utánanéztek, felidézték legkedvesebb verseiket, elhozták a házba és megosztották a többiekkel. A nap meglepetése pedig Vogl Anikó volt, aki maga is költő és anyuka, a XV. kerületben él és járt iskolába. Ő saját versét hozta magával, amely nagy hatást tett minden jelenlévőre. Hatalmas tapsot kapott versfelolvasását követően.
A házban a versek, a költészet ünneplése ezzel nem ért véget, hiszen vasárnap a Kaláka együttes látogatott el. A teltházas koncertre az együttes gyereklemezeinek legkedveltebb darabjaiból állította össze a Három székláb című műsorát. Felcsendültek többek között a Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok. A koncertet épp úgy, talán még jobban élvezték a szülők, mint a gyerekek, és közösen énekelték a dalokat a Kaláka tagjaival. Szép ünnep volt!

Kapcsolódó anyagok:
(MP3)

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló