Menu

autópálya

Megharcolunk a zajvédő falért

2019.05.10.

Csúszik az évek óta ígért szakasz megépítése az M3-as bevezetőjén, mert a főváros eredménytelennek nyilvánította a munkára kiírt közbeszerzést. Németh Angéla polgármester nem nyugszik bele.

Tovább késik annak az 1200 méter hosszú, 4 méter magas zajvédőfalszakasznak a megépítése, amely még hiányzik az M3-as bevezetőjén a Wesselényi és a Szentmihályi út között. A BKK Zrt. mint projektvezető ugyanis áprilisban eredménytelennek nyilvánította a munkára tavaly novemberben kiírt közbeszerzést, mert mindkét ajánlattevő magasabb összegű ajánlatot tett, mint amennyit a beruházásra a főváros szánt, és megemelt keretösszeggel újra elindítja az eljárást.

A Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta a XV. kerületi önkormányzatot, hogy a szerződéskötésre így leghamarabb 2019 őszén kerülhet sor, a fal pedig a legutoljára ígértnél várhatóan csak egy évvel később, 2020 nyarára épülhet meg.  Németh Angéla polgármester nem nyugszik bele a csúszásba, és Tarlós István főpolgármesterhez fordul, hogy az eljárás – a már előkészített anyag birtokában – felgyorsuljon, és a környéken lakók a lehető leghamarabb élvezhessék végre az évek óta ígért nyugalmat.