Menu

Meggyőző többséggel a kerület fejlesztéséért

2019.11.07.

Az illegális szemetelés elleni küzdelmet és közbiztonság javítását emelte ki a következő öt feladatai közül egy sor teendő mellett Bodó Miklós, a 3. egyéni választókerület október 13-án megválasztott képviselője. Folytatjuk az új képviselő-testület bemutatását.

Bodó Miklós

Bodó Miklós

A Rákospalotán található 3-as választókerületben lett képviselő Cserdiné Németh Angéla csapatának tagjaként Bodó Miklós. A Mindenki Tizenötödikért frakció politikusa már az előző ciklusban is a testület tagja volt, függetlenként a pénzügyi bizottságot vezette.

Hogyan értékeli a választások eredményét?

Az összefogás győzelmére számítottam, azonban ezen a 14+1 es eredményen meglepődtem. Mindenképpen örömmel tölt el, hogy a választók többsége nem a propagandára és a lejáratásra szavazott, hanem azokra, akik eddig is tenni akartak és ezután is tenni fognak a kerületért. Ezzel a meggyőző többséggel egészen el lehet indítani a kerületi fejlesztéseket, hiszen az összefogás képviselői nemcsak a kerületben, hanem a fővárosban is többségben vannak. Így a főváros által eddig el nem végzett feladatokat is el tudjuk végeztetni – például az Erdőkerülő és a Zsókavár utca felújítását.

Mit tart az elkövetkező öt év legfontosabb teendőinek a választókerületében?

Elsőként, mint legfontosabb feladatot, a Deák utcai rendelő átadását említeném. Itt a kivitelezés már folyamatban van, remélhetőleg a körzet lakói minél előbb igénybe is tudják venni az új rendelő szolgáltatásait. Ehhez a témához csatlakozik sajnos a Karácsony Benő park rendbe tétele, beleértve a torzó ügyét is. Utóbbi esetében peres ügy van folyamatban, ez nagyban befolyásolja a mozgásterünket. Emellett a MÁV-val folyamatos kapcsolattarásra van szükség, a vasúti sínek környékének rendben tartása miatt.

Melyek a kerület előtt álló legfontosabb feladatok a most kezdődő önkormányzati ciklusban?

A fentieken kívül nyilvánvalóan elsőbbséget élvez az illegális szemétlerakók elleni határozott fellépés, a közbiztonság javítása mellett – mind a körzetemben, mind a teljes kerületben. Ennek érdekében a kerületi térfigyelő kamerák rendszerét frissíteni és bővíteni is kell. Fontos feladat az egészségügyi szolgáltatások (járóbeteg-ellátás, fogászat stb.) minőségének javítása, ami nem csak infrastrukturális kérdés, hanem munkavállalói is. Javítani kell a kerületben dolgozó közalkalmazottak, köztisztviselők jövedelmi helyzetén. A volt Észak-pesti Kórház, vagy Oroszkórház területén folytatni kell a beruházásokat. A tervezett rendezvénycsarnok kivitelezését is el kell kezdeni, hiszen a kerületi sportolók is megérdemlik, hogy ne más településeken kelljen a „hazai” meccseiket játszaniuk.

A 3-as választókerületben nem indult a körzet eddigi képviselője, Merk Péter. A nyolc párt és szervezet jelöltjeként, Cserdiné Németh Angéla polgármester csapatában indult Bodó Miklós 48,71 százalékos részvétel mellett a szavazatok 43,86 százalékát szerezte meg. Ez volt a legszorosabb választókerület idén a XV. kerületben, mivel Bodó Miklós csak 11 szavazattal kapott több voksot, mint a fideszes Mihály Zoltánné (aki kompenzációs listán szintén bejutott a testületbe). A választókerületben indult még a kutyapárti Zseli Bernadett (181 szavazat), valamint a független Kovács József (63 szavazat).