Menu

Megerősített járőrszolgálat a lomtalanítás idején

2021.02.26.

Szigorú bírság járhat a szabályszegőknek.

Az FKF Nonprofit Zrt. az idei évben február 28. és március 11. között újra a hagyományos módon végzi a lomtalanítást kerületünkben, melynek keretében a nagydarabos hulladék összegyűjtésére kerül sor. A lomok kihelyezésének időpontjáról a lakók már kaptak tájékoztatást, melyről korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

A lomtalanítással járó esetleges kellemetlenségek megelőzése érdekében fontos a szabályok betartása!

A veszélyes hulladékot nem lehet a közterületre kihelyezni, ezek leadása a Károlyi Sándor utca 166., valamint a Zsókavár u. 67. címen található hulladékudvarokban lehetséges.

A közterület-felügyelet az idei évben is megerősített létszámmal fogja ellenőrizni a hulladék szabályos kipakolását, melyben a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság és a kerületi polgárőrök is közreműködnek.

Minden lakó az FKF Zrt. által megjelölt időpontokban teheti ki a hulladékot.

A közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletünk alapján a közterület-felügyelő jogosult helyszíni bírságot kiszabni abban az esetben, ha valaki az előre meghirdetett lomtalanítás időszakában a közterületre kihelyezett lomhulladékot válogatja, abban turkál, azt széthordja, vagy azt sajátjaként őrzi, illetve ha valaki a lomot nem a lomtalanításról szóló hirdetményben közzétett módon, időpontban és helyszínen helyezi ki.

Kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a háztartásokban összegyűlt lomok kihelyezését kerületünk tisztaságának és rendjének megőrzése érdekében az FKF Zrt. által kipostázott nyomtatványokban foglaltak szerint végezzék!

Kérjük továbbá, hogy amennyiben a lomtalanítással kapcsolatban bármilyen szabálytalanságot észlelnek, azt minél előbb jelezzék a Rendészeti Osztály 06-1-305-3147 ügyeleti telefonszámán, hogy minél előbb és hatékonyabban tudjon fellépni a közterület-felügyelet!

 

 

Hatósági Főosztály
Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatal

 

(D.I.)