Menu

Megépül a zajvédő fal

2017.06.15.

Hajdu László Polgármester Úr többszöri sürgetését követően legutóbb május 4-én levélben fordult a  Főpolgármesteri hivatalhoz az M3-az zajvédő fal elmaradt részének megépítése ügyében.

Ennek köszönhetően a közgyűlés június 14-i ülésén napirendjére tűzte és a jelenlévő képviselők egyhangúlag megszavazták az előterjesztést.

Ennek értelmében – a 2017. évi költségvetésben rendelkezésre álló  – bruttó 360 millió Ft összköltséggel 2017-2018. években a hiányzó falszakasznak meg kell épülnie, továbbá az erre vonatkozó engedélyokirat is elfogadásra került. A feladat végrehajtásával a Budapest Közút Zrt. került megbízásra.

A tervezett zajvédő fal a Wesselényi utcai gyalogos felüljáró és a Szentmihályi út közötti szakaszon fog megépülni. Hossza  1200 m, magassága 4 m, melyből az alsó 2 m faapríték anyagú (fabeton) zajárnyékoló elemekből, míg a felső 2 m átlátszó elemekből kerül kivitelezésre.

A most elfogadott határozatok értelmében elindíthatóvá vált a közbeszerzési eljárás, melynek lezárása kedvező esetben ez év augusztus, de legkésőbb november hónapban  várható. Az építkezés ezt követően azonnal megkezdhető.

Reményeink szerint ezen döntések alapján egyértelmű a Főváros elhatározása a zajvédő fal megépítésének vonatkozásában, így az ott élőket hosszú évek óta terhelő közlekedési zaj mérséklésre kerül.

zajvédő

Fotó: XV Média