Menu

Megalakult az Újpalotai Református Missziói Egyházköség

2005.01.18.

Több mint két éves működést követően önálló református egyházközség alakult Újpalotán. Az Újpalotai Közösségi Házban 2002.októbere óta van református istentisztelet minden vasárnap 10.30-tól, melyen a kezdetek óta Fogarasi Gábor lelkész szolgál.

Az önállósodás folyamata már a kezdetek óta tart, mely az Budapest-Északi Egyhézmegye kezdeményezésére indult el. Mostanáig közösen működött a Pestújhely – Újpalota Református Egyházközség, ahonnan most az újpalotaiak önállósodtak. Azonban nemcsak vasárnaponként gyűlnek össze a fiatalok és idősebbek az istentisztelet alkalmával, hanem hétközben bibliaórákon, szeretetvendégségen, ahol előadó is gondoskodik a szellemi táplálékról. Emellett a gyerekek a konfirmációt előkészítő együttléteken illetve egyéb ifjúsági alkalmakkor, gyermekklubban is összegyűlnek.

Lelkészük, Fogarasi Gábor nagyon fontosnak tartja, hogy a lakótelepeken élő embereket is sikerüljön minél nagyobb számban megszólítania, így néhány héten belül beköltözik az egyházmegy által vásárolt újpalotai lakásba, ahol előreláthatólag az egyházmegye hivatala is működni fog.

Legutóbbi istentiszteletükön, január 17-én a lelkész arról beszélt, hogy az emberek illetve népek között fennálló konfliktusok közepén a mindkét felet szerető ember hogyan tehet illetve nem tehet igazságot, valamint hogy hogyan oldhatja meg ezt a számára nem könnyű helyzetet.