Menu

Megalakult a „Kerületi Zöld Kommandó”

2015.04.28.

A tavaszi tisztasági hónap hatékonyságának fokozása és a köztisztaság fenntarthatósága érdekében a Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal Önkormányzata közreműködése révén április 16-án megalakult a Kerületi Zöld Kommandó, tudtuk meg Németh Tibortól, a Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztályvezetőjétől, aki összekötő szerepet játszik az egyes szervezetek között.

A tavaszi tisztasági hónap legfőbb célja, hogy a lehető legtöbb illegális szemétlerakót sikerüljön feltérképezni és felszámolni a kerületben, de a megelőzésre is nagyobb hangsúlyt kívánnak fordítani a jövőben, tudtuk meg Juhász Mártontól, a koordinációs feladatokkal megbízott PALOTA-15 Nonprofit Kft ügyvezetőjétől.

A koordinátori feladatok nem merülnek ki az egyes szervezetek munkájának összehangolásában, lévén, hogy a program egy másik lényeges eleme, az elsősorban a családi lakóházas övezetekbe szánt zöldhulladék gyűjtő zsákok szétosztása is a Kft. feladata lesz. Az ingatlanonként 3 darab 180 literes zsák átvételére a Fő út 64. szám alatt található Palota Pont-ban lesz lehetőség május 5-től, lakcímkártya bemutatása mellett.

A Zöld Kommandóhoz mindez idáig az alábbi szervezetek kapcsolódtak:

  • Répszolg Kft.
  • BRFK XV. ker. Rendőrkapitányság
  • Palotai Polgárőrség
  • Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Közigazgatási és Ügyfélszolgálati Főosztály, Igazgatásrendészeti Osztály
  • Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet
  • Budapest Főváros XV. ker. Polgármesteri Hivatal, Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály

A tavaszi tisztasági hónap további kapcsolódó programelemeivel, az 5. TeSzedd, Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióval, a május 5-15 közt az FKF Zrt. által lebonyolításra kerülő lomtalanítással kapcsolatban az alábbi telefonszámon és elektronikus levelezési címen érdeklődhetnek:

Program koordinátor:   06-20-5152949

Az illegális szemétlerakókat az alábbi zöld számokon jelenthetik be:

06-80-203804

06-80-205062

06-80-204386