Menu

Megalakult a civil Tanácsadó Kollégium

2004.04.07.

A Polgári Érdekképviseleti Egyesület és a Civil Egyeztető Tanács meghívására március 29-én tizenöt civil szervezet (Athosz Művészeti Közéleti és Irodalmi Társaság, Garaboncziás Közhasznú Egyesület, Hosszútávú Egészségmegőrző Program Egyesület, Lehetőség a Rászorulóknak Alapítvány, Magyar Kékkereszt Egyesület, Nyitott Gondolkodók Egyesülete, Polgári Érdekképviseleti Egyesület, Rákospalotáért Közhasznú Egyesület, Szövtárs Egyesület, Toronyhír Újpalotai Média Alapítvány, Újpalotaiak Baráti Köre Művelődési és Érdekvédelmi Egyesület, Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület, Budapest XV. kerületi Ipartestület, Idősek és Nyugdíjasok XV. kerületi Egyesülete, Palotai Polgárőrség) jött össze a Polgári Érdekképviseleti Egyesület épületében, hogy megválasszák a tízfős Tanácsadó Kollégium tagjait, melynek automatikusan a tizedik tagja a civil referens.

Az összejövetel kezdetén az egybegyűltek döntöttek arról, hogy a testületbe nem személyeket, hanem szervezeteket választanak, amelyek öt napon belül nevezik meg a Tanácsadó Kollégium munkájában résztvevő személyt. A három kerületrész egy-egy szervezetének megnevezése után (PÉE, UBK, PEPE) a jelenlévő többi társaság közül választották meg a kollégium további tagjait (Athosz Művészeti Közéleti és Irodalmi Társaság, Hosszútávú Egészségmegőrző Program Egyesület, Lehetőség a Rászorulóknak Alapítvány, Rákospalotáért Közhasznú Egyesület, Budapest XV. kerületi Ipartestület, Palotai Polgárőrség).
Ezt követően Avarkeszi Béla, civil referens tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a civil stratégia elfogadása óta milyen lépések voltak a megvalósítás érdekében (NIOK pályázatírási tanfolyam, HIDAK párbeszédfórum, a Városházi Napló című kerületi lapban megjelenésenként egy szervezet kétezer karakternyi helyen bemutatkozhat, lehetőség egy civil hétvége megtartására az ANNO programsorozat keretében novemberben illetve civil műhelyekkel tapasztalatcsere megszervezése Miskolcon)
Az összejövetel végén egy nyolcfős bizottság tagjait választották meg a résztvevők, akik összeállítják a civil szervezetek önálló stratégiáját. A bizottság tagja lett: Báthory Béláné, Czibik Tamás, Matolcsiné Szimon Ildikó, dr. Mészáros Lászlóné, Péterfy Ferenc, Volentics Vera, Báder György, Báthory Béla.