Menu

Más-Tér-Tár Pestújhelyen
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.08.

A Fotográfia Napja alkalmából szeptember 1-jén ismét a Prizma Kör fotósainak képeiből nyílt kiállítás.
Az év során immáron ez a harmadik közös kiállítás, melyet a Prizma Kör és a Pestújhelyi Közösségi Ház szervezett- tudhattuk meg Nagy Edittől, a PeKH munkatársától.

Azonban a mostani kiállítás már a megnyitó alkalmával eltért a hagyományostól, ugyanis a munkákat a ház három különböző helyszínén tekinthetjük meg az elkövetkező hetekben, s ennek megfelelően a megnyitó is három helyszínen zajlott.
Először az emeleti kiállító teremben Dömötör Nóra, Poó Nikoletta, Dr. Déri Tamás adta elő Dömötör Nóra szerzeményét, majd Balázs Róbert (R?bert Bob), a Prizma Kör vezetője avatott be minden megjelentet a teakészítés fortélyaiba, a teázási szokások különbözőségébe, miközben minden szó elhangzott mongolul is ?Gambi? szájából. A bevezető szavakkal Balázs Róbert arra mutatott rá, hogy mennyire különbözőek az alkotók is: az írók, a festők, a fotógráfusok.
-Mert mit is készít egy fotográfus? Egynél több jól elkészített képet.
E végszót követően a Külvárosi Szalonban folytatódott a megnyitó, ahol a tej forralása, a presszókávé és a capuccinó készítése került terítékre.
-Mindannyian mások vagyunk, máshogy öltözködünk, máshogy gondolkodunk. Épp ezért az alkotások is különböznek egymástól.
A kiállítás harmadik helyszínén, a földszinti Folyosó Galérián keleties hangulatot árasztva zenélt minden megjelent örömére a Turunga együttes, majd az alkotókat mutatta be az alkotócsoport vezetője. Név szerint a kiállító művészek: R?bert Bob, Juhász Zsófia, Pénzes Kristóf, Egri Norbert, Szatmári Zoltán, Bicskei Péter, Simák Gergő, Keczeli Gábor, Tremmel Bálint, Szamosvári Zsolt, Járóka Andrea, Csikós Gergely, Klajkó Dóra, Kisgéczi Viktória, Palatinszky László.
A megnyitó közös, zenés piknikkel fejeződött be a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán.
A Prizma Kör kiállítása október 6-ig tekinthető meg, ám a művészek október végén új anyaggal mutatkoznak be a művelődési ház kiállítóhelyiségeiben.

Az alkotások megtekinthetőek a

Kapvsolódó cikkek:

Képes beszámoló