Menu

Mária néni 101 éves

2004.10.09.

Gerda Sándorné, Mária néni bár augusztus 3-án ünnepelhette 101. születésnapját, csak most, október 8-án kerülhetett sor köszöntésére. Ugyanis a nyáron egészen szeptember végéig Balatonzamárdin volt családja körében.

– Édesanyám ünneplése azóta folyamatos – mondta Gyula, Mária néni fia-, mivel Zamárdiban minden szomszéd rokon, így folyamatos jövés-menés volt nálunk. A hetek során azonban a dió is megérett, így meg kellett várnunk, míg teljesen lehull.

A ma is jókedvű Mária néni ugyan a nyár elején megbetegedett, s öt napot kórházban töltött, ám azóta teljesen meggyógyult. A születésnapi köszöntésen részt vett Hajdu László polgármester, Marsovszky Györgyné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője valamint Baracskay Éva, a Micimackó óvoda vezetője. Az óvodából Budai Attila és Nagy Renáta nagycsoportos ovisok köszöntötték verssel, dallal és virággal Mária nénit, majd Hajdu László gratulált az ünnepeltnek, miközben nevetve megemlítette, hogy húsz év múlva is szeretne köszöntésre érkezni, csak ő bírja még. Az önkormányzat nevében a polgármester ajándékot, virágcsokrot és egy tüzijátékkal díszített hatalmas tortát adott át Mária néninek.

További hosszú életet, jó egészséget és erőt kívánunk mi is a honlap olvasói nevében Mária néninek!