Menu

Makámtól a Katángig- koncertek gyerekeknek

2006.12.01.

A hétvégén mindkét nap a gyerekek számára nyújt színes koncertprogramot a Csokonai Művelődési Ház.

Ugyanis a Színdbád című hangzóanyag után látott néhány nappal ezelőtt a Makám együttes új albuma, Ákom-bákom címmel, melyről, valamint a korábban kiadott gyermekdalokkal teli lemezekből ad ízelítőt az együttes december 2-án 11.00-kor a Csokonai Művelődési Házban. Ha nem is az összes, de számos állatokról szóló dalt hallhatunk a koncerten. Ha minden igaz, megelevenednek a madarak, a rókák, a nyúlak, a bogarak, a medvék, a csiga, a százlábú, a bagoly, a vakond, a pillangó és a holló.
Az előadáson csakúgy, mint a a lemezen Lázár Erika énekel, Horváth Olga hegedül, Eredics Dávid klarinéton, kavalon és furulyán játszik, Krulik Zoltán gitáron és perepelocskán, Boros Attila akusztikus basszusgitáron, míg Keönch László dobokon, cineken, cajon-on, derbukán, xilofonon, steel drum-on és egyéb zörgő és csörgő-börgőkön. Aki pedig jól érzi magát, az másnap is ellátogathat a Csokonaiba, amikor is 10.30-kor a Katáng együttes gyerekkoncertjére kerül sor.
A Katáng zenekar 2005-ben alakult Vácott és egy új, sajátos hangzásvilággal szólítja meg a gyerekeket, ami magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. Az Üveghegyen túl című műsorukban megzenésített gyerekversek segítségével, Bikfic, a manó társaságában kalandos utazáson vehet részt a közönség az Üveghegyen túli világban, ahol találkozhat a mesék állandó szereplőivel: a királykisasszonnyal, tündérekkel, óriásokkal és még sok más teremtménnyel. A zenekar tagjai: Kunos Mariann- hárfa, Chilton Flóra- hárfa, Kaczúr Csilla- ének, harmonika, furulyák, Farkas Péter- ének, gitár, Budai Zoltán- nagybőgő, Kas Bence- ének, ütősök, Vincze Levente- Bikfic, gitár

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó cikk: