Menu

Majális a Szántóföld úton

2006.05.04.

A napközi tábor területén volt a hagyományos majális május elsején, melynek az időjárás nem igazán kedvezett, pedig színes programok várták a szórakozni vágyókat.

Már kora reggel keresték a csapatok a megfelelő helyet a főzőversenyhez, hogy kik-ki a maga bográcsát elhelyezhesse, s főhessen bennünk az ízesebbnél ízesebb étek.

Az alaphangulatot a Vám- és Pénzügyőrség Fúvószenekarának térzenei koncertje adta meg, melyet a Száraznád NOK diákjaiból álló mazsorettesek folytattak.

A délelőtti programok főleg a gyerekeknek szóltak, hiszen először A kis hableány c. zenés mesedarabot láthattuk a Fogi Színház művészeinek előadásában, majd a Jumpers Tánc és Sport Közhasznú Egyesület táncosai, a Palota Táncművészeti Iskola és a Dózsa György Gimnázium modern tánc tagozatos diákjai és a a Ritmus Táncszínház tagjai léptek fel. A fellépő Jumpers Tánc és Sport Közhasznú Egyesület Akrobatikus Rock and Roll, formációs és páros táncosai sok-sok hazai és nemzetközi verseny győztesei és dobogós helyezettjei, de bemutatkoztak az óvodás csoportok, valamint a junior és a felnőtt korosztály is.A Palota Táncművészeti Iskola és a Dózsa György Gimnázium modern tánc tagozatos diákjai Zelk Zoltán: Hét nap című meséjéből adtak elő két részletet: az esőtáncot, majd a naptáncot, míg a Ritmus Táncszínház tagjai a 20-as 30-as évek amerikai táncait dolgozták fel és mutatták be. Így láthattuk a Big Applet, mely egy körtánc, és egy swinget.A táncok koreográfiáját Dákai Tamás és Szmrecsányi Ildikó készítette. A táncosok előadását követően a Bab Társulat vásári komédiáját láthattuk volna óriásbábokkal, azonban az eső nem tette lehetővé fellépésüket. Hamarosan megjelent Óz, a nagy varázsló is a Budapesti Utcaszínház előadásában. Akik pedig nem a színpad előtt álltak, játszóházban, kézműves foglalkozások keretében, népi játékok tanulásával tölthették el idejüket.
A felnőtteket asztrológus, grafológus, aurafotós várta, de volt drogprevenciós és EU-sátor is és sport, sport, sport. Reggeltől kezdve egészen hat óráig gombfocizhattak, pingpongozhattak, dartsozhattak, szkanderozhattak, fekve-nyomhattak, kispályás labdarúgáson, kosárra dobó versenyen, lábteniszen, lövészeten, strand-röplabdán, 11-es rúgó versenyen vehettek részt, valamint a sportbemutatókat – amerikai futball, guju ryu, karate, aztalitenisz, – tekinthették meg a jó levegőt és az egészséges életmódot kedvelők és az esővel is dacolók. A legnépszerűbb sportág ezúttal is a labdarúgás volt. A szakadó eső ellenére összesen nyolcvan / 68 felnőtt és 12 gyermek / csapat nevezett a küzdelmekre. A felnőttek tornáját a COPACABANA gárdája nyerte, az ENZO és a CSONTDARÁLÓK csapata előtt. A gyermekeknél a Kavicsos DSE csapata végzett az élen, második lett Szent Korona Általános Iskola, míg a harmadik helyet a HOT DOG FC csapata szerezte meg.

Közben a színpadon is folytatódott a program. A kassai testvérkerületből érkezett táncoslányok produkciója után a nemrégiben már a Karácsony Benő parkban is megfordult Hankó Tomhán Gyula és zenekara húzta a talpalávalót.

A szakadó eső ellenére is megtartott főzőverseny eredményhirdetésére délután 15 órakor került sor. A séfeknek és csapattársaiknak az elismeréseket Hajdu László polgármester, kerületünk frissen megválasztott országgyűlési képviselője adta át. A díjazottak a következők voltak:
5. Dózsa György Gimnázium (sertésborda szelet)
4. Egy alkalmi csapat
3. Palotai Sporthorgászok (halászlé)
2. Domaházi Szerények és a Pestújhelyi Lotti holtversenyben
1. Kampánycsapat (babgulyás)
A rendezvényre délután kilátogatott még Kiss Péter, kerületünk másik országgyűlési képviselője is.

Az Inflagranti együttes könnyűzenei koncertje szórakoztatott mindenkit, s a humor sem maradhatott ki a programból: Sás Péter humorista paródiaműsorát sokan tekintették meg. Ugyancsak nagy tapsot kapott a Szilas Néptáncegyüttes műsora és a Budapesti Utcaszínház előadása, amely a Gömböc úr lakodalma címet viselte.

Ezt megelőzően pedig a sportversenyek eredményhirdetésére és a díjátadóra került sor.

Az este pedig a zenéről, a hangulatos együttlétről szólt, melyen először az Airport együttes könnyűzenei koncertjét hallgathattuk, majd a Pedrofon együttessel egy igazi utcabáli hangulat alakulhatott ki. A nap végén az i-re a pontot a káprázatos tűzijáték tette fel.

Kapcsolódó hírek

Képes beszámoló