Menu

Magyarok Nagyasszonya találkozó

2012.10.15.

A Budapest-Rákospalota Magyarok Nagyasszonya Főplébánia szervezte és adott otthont a IV. Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozónak. Az eseményt szeptember 29-én tartották.

A program sikere jó példa arra, hogy az elszánt akarat és összefogás teremtő erejű: lehetőséget teremt. A találkozó előkészítésekor mindenki azzal segített, amivel tudott, amire lehetősége volt.
Ki adománnyal, ki kétkezi munkával, ki imával. Így sikerült az egyházközség szervezésében gondoskodni a több száz ide látogató vendégről, és ami ennél is fontosabb, a szellemi és lelki táplálékáról.
A találkozó idei mottója: „Magasztalja lelkem az Urat” Az ünnepi szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt. A koncerten, Szotyori Nagy Gábor orgonaművész előadásán Bach, Liszt, Franck, Saint-Saens darabokat hallgathatott a közönség. A találkozóra több száz vendég, zarándok érkezett. Az egyszerre kulturális és szakrális rendezvény ismét öregbítette a kerület jó hírét.
Egy fiatalember így összegezte az általa tapasztaltakat: „itt az emberek összefognak azért, hogy másoknak adjanak. Ma ez nagyon ritka. De megtapasztalhattuk, hogy lehet fölfelé nézni, és így tudjuk, hogy előre is nézhetünk. Ilyenkor felülíródik az anyagi világ.”