Menu

Magyar Dal Napja

2013.09.06.

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata támogatja a kerületben megszervezésre kerülő Magyar Dal Napja elnevezésű országos programot.

2013. szeptember 8-án, vasárnap 12 órától a kerület uniós pályázatának fenntartási kötelezettséggel rendelkező ifjúsági programja, a Csomópont Tehetséggondozó Program lehetőséget kapott az országos Magyar Dal Napja című rendezvény szervezésére.

Az országos program kerületi rendezvényét, mely a főváros több kerületében évről – évre hagyományosan megrendezésre kerül, a kerületben még soha nem szervezték meg, sőt a környező településeken, kerületekben sem. A rendezvény mögött példaértékű szakmai összefogás, kiemelt országos propaganda áll, mely segíti a program sikerességét.

„Azt gondoltam, hogy a mindent elárasztó importzene árnyékából legalább évente egy napra egy kis fényt koldulhatunk a saját értékeink megvilágításához. Hogy áldozzunk egy kis figyelmet a hagyományainknak – mert sokféle van – és a sok megszületett, de a közönség előtt szinte ismeretlen, hiába megírt új műnek, és az ezeket megalkotó új tehetségeknek. Egynapos ünnepre gondoltam, amely nekünk és rólunk szól, mi szervezzük, ahogy mondják, „alulról”.    

 (Presser Gábor)

Presser Gábor szerint van még mit tenni, zenei kincsünket minél több helyen, minél nagyobb tömegek számára kell elérhetővé tenni.

A program az újpalotai Fő téren kerül megrendezésre 11.50 órától este 20.20 óráig. A Csomópont Tehetséggondozó Program, mely napjainkra országos népszerűségre tett szert, programjaival megszólítja a fiatalokat a kerületünkben és azon túl is az előadóművészek széles és színes választékával gondoskodik arról, hogy mindenki jól érezze magát a nap folyamán.

Letölthető anyagok: