Menu

Lezárult az idei önerős járda-felújítási pályázat

2016.07.08.

Kimerült a pályázati forrás.

Ezúton tájékoztatjuk a kerületi lakosokat és szervezeteket, hogy az idei önerős járda-felújítási pályázatra szánt költségforrás kimerült, ezért az Önkormányzat a mai naptól a pályázati lehetőséget lezárja.

A 2016. július 6. után beérkező pályázati adatlapok bizottsági elbírálására már nincs lehetőség.

Mint ismeretes a Képviselő-testület a 2016. évi költségvetés elfogadásakor bruttó 76,2 millió Ft összeget különített el a pályázat keretében benyújtott felújítási igények teljesítésére.

A pályázat célja minden évben az, hogy a kerületi lakosok (és szervezetek) bevonásával, minimális önerő befizetése mellett felgyorsítsuk a rossz műszaki állapotban lévő járdák felújítási ütemét, folytatva a 2011. óta elindított gyakorlatot.

(Az idei kiírásban a pályázók önrésze 1000Ft/nm volt egységesen.)

Az idei kiírás során – 2016. július 6-ig – közel 150 szakasz felújítására érkezett lakossági igény a Polgármesteri Hivatalhoz, melyek többségét már elbírálta az illetékes Bizottság.

Az előzetes felmérések alapján a beérkezett pályázatok már kimerítették az idei költségkeretet, ezért a Hivatal sem az Ügyfélszolgálaton, sem a Városüzemeltetési Főosztályon már nem tudja fogadni a pályázati adatlapokat.

A felújítások a bizottsági döntések alapján folyamatosan zajlanak, a június-július hónapokban benyújtott igények teljesítése legkésőbb 2016. december 15-ig várható.

Amennyiben az év hátralévő részében a pályázat folytatására kerülne sort, azt a Polgármesteri Hivatal honlapján (regi.bpxv.hu), valamint az Életképek c. lapban is közölni fogjuk.

Köszönjük megértésüket!

 

           Németh Tibor

Városüzemeltetési Főosztály

              vezetője