Menu

Lezárult az Add a kezed! bűnmegelőzési program

2017.09.04.

A félév során összesen 35 nagyobb eseményt tartottak és harmincötezer embert értek el.

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával „Add a kezed!” néven bűnmegelőzési programot indított a kerületben. A program tavaly decemberben vette kezdetét a Koma Bázis előadás-sorozatával.

Hajdu László polgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az Add a kezed! honlapnak tizenhatezer regisztrált látogatója volt, a programról készített kiadványt tízezer példányban nyomtatták ki, és juttatták el az emberekhez, a maradék kilencezer pedig résztvevője volt az eseményeknek. Az adatokról a Biztonságban Palotán elnevezésű programzáró, értékelő rendezvényen Hajdu László polgármester számolt be. A településbiztonsági stratégiát Danielisz Béla főiskolai docens, a program menedzsere ismertette a hallgatósággal.

– A program részeként egy közvélemény-kutatást is végeztünk, amelyet akár reprezentatívnak is tekinthetünk – mondta az előadó. – Ebben arra voltunk kíváncsiak, mennyire érzik magukat biztonságban a kerületben élők. A nagy többség pozitívan reagált, a válaszadók 57 százaléka elégedett volt a kerület közbiztonságával.

Danielisz Béla szakértő/Add-a-kezed_Zaro_07_f-NB

Danielisz Béla programmenedzser/Add-a-kezed_Zaro_07_f-NB

Mind a válaszadók, mind a zárórendezvényen részt vevők hozzászólásaiból az is kiderült, hogy van még teendő ezen a területen. A kamerarendszer bővítését és a rendőrök, közterület-felügyelők közterületi jelenlétének növelését sokan szeretnék. A közvilágítás korszerűsítésével is javítható az emberek biztonságérzete.

– Hónapokon keresztül kint voltunk az utcán, megpróbáltuk megszólítani az embereket – értékelte az Add a kezed! programot a polgármester. – A munkában nagyon sok önkéntes vett részt. Úgy vélem, a bűnmegelőzési munkában kiemelkedő jelentősége volt az eseménysorozatnak. Megérte a fáradságot, és akár önerőből is, de folytatnunk kell.

(Forrás: XV Média)