Menu

Lezárult a program

2011.03.01.

A Trenkwalder-Pensum Humánerőforrás Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert munkavállalóinak oktatására, valamint a képzésben eltöltött időre kieső munkabérük finanszírozására. A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Trenkwalder-Pensum Kft. 2010 tavaszán indult a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, „Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása a konvergencia régiókban és a közép-magyarországi régióban” című pályázaton (TÁMOP-2.3.3/B-09/10-2010-0010). Az értékelő bizottság 2010 októberében hozott döntést, ami alapján a cég a projekt keretében csomagolók, betanított munkások, illetve könnyebb fizikai munkát végző, összesen 34 fő munkavállalója számára 4 féle képzést biztosított. A résztvevők 80%-a megváltozott munkaképességű, így a képzések nagyban támogatják ezen munkavállalók társadalomba történő visszailleszkedését ugyanúgy, mint a sokoldalú foglalkoztatás lehetőségét is.

A 2010 decemberében indult és 2011. februárban befejeződött képzések, a következők voltak: pénzügyi és gazdasági alapismeretek, valamint vállalkozási, munkaerő-piaci, stressz és konfliktuskezelési ismeretek.

Az elmúlt héten tartott ünnepségen összesen 34 fő vehette át a képzéséről szóló bizonyítványát Szerdahelyi Gábortól, a Trenkwalder-Pensum Kft. rehabilitációs üzem vezetőjétől és
Paukóné Várnai Adrienntől, az EBC Licensing Magyarország Kft.ügyvezető igazgatójától.
A Trenkwalder-Pensum Kft. 2008-ban nyitotta meg rehabilitációs üzemét Rákospalotán, ahol jelenleg 30 fő megváltozott munkaképességű, munkavállaló számára nyújtanak munkalehetőséget.