Menu

Lecsapott a „hulladékkomandó”

2019.09.20.

Villámgyorsan megfogták a közteresek és a rendőrök azt a két férfit, aki egy teherautónyi veszélyes hulladékot pakolt ki a Csömöri-pataknál.

Újabb látványos eredményt hozott az az akciósorozat, amelyet a XV. kerületi önkormányzat indított a rendészeti szervekkel együttműködve a hagyományos őszi tisztasági hónap jegyében.  A közterület-felügyelők és a kerületi rendőrök gyors, összehangolt munkája nyomán és a térfigyelő kamerák segítségével  ezúttal egy építési, bontási törmelékkel megpakolt teherautót sikerült lefülelni, amelynek rakományát a Csömöri-pataknál pakolta le a gépkocsivezető és társa csütörtök dél körül.

A Régi Fóti út melletti patakhoz vezető földútra behajtó, szemetes zsákokkal teli jármű gyanús lett egy szolgálaton kívüli rendőrnek, és ezt nyomban jelentette a kerületi kapitányság osztályvezetőjének. A parancsnok elindított egy járőrt, és rögtön értesítette Horváth Attila önkormányzati rendészeti vezetőt is, aki helyettesével, Homlok Bélával a helyszínre sietett, és követni kezdték a földútról éppen kihajtó teherautót, miközben telefonon tartották a kapcsolatot a rendőrséggel.

Az élő irányításnak köszönhetően a rendőrök a Szerencs u.-Damjanich u. kereszteződésénél utolérték a járművet. A sofőr és utasa nem ismerte el a szemetelést, de azt a  szemtanúk beszámolói és a térfigyelő kamerák felvételei egyértelműen bizonyítják a szabálysértési eljárásban. Mivel veszélyes hulladékról van szó, a két férfi súlyos büntetésre számíthat, és a szemét elszállíttatását is velük fizetteti ki az önkormányzat. A rendőrök  egyébként a jármű ellenőrzésekor is találtak szabálytalanságokat, amelyeket külön eljárás keretében vizsgálnak.

Gratulálunk és köszönjük a kollégáknak.