Menu

Látogatási és részleges kijárási tilalom az időskorúak gondozóházában

2020.03.31.

Tilos látogatókat fogadni a Gondozó Házban.

A XV. kerületi Operatív Törzs vezetője, Cserdiné Németh Angéla, figyelemmel a Kormány 71/2020. (III.27.) rendeletére, valamint a Gondozóházat érintő kijárási- és látogatási tilalomra a Nyugdíjasház  (1157 Bp. Erdőkerülő út 34.) teljes területére április 2-tól látogatási tilalmat és részleges kijárási tilalmat rendelt el. Látogatókat fogadni tilos!

A Nyugdíjasház területét az ott lakóknak csak 9.00 óra és 12.00 óra között lehet elhagyni. A két időpont előtt, és ezt követően a Nyugdíjasház területéről kilépni nem lehet!

A Gondozóházban az ellátás a megkötött, érvényes megállapodások szerint történik! A 46/2020. (III.16.) számú Kormányrendelet értelmében a 70 év feletti idősek ellátása az Önkormányzat feladata!

Ezen idő alatt a bentlakóknak, amennyiben továbbra is igénylik, biztosítják a heti 1 alkalommal a bevásárlást (10.000 Ft összegig és 7 kg súlyhatárig), amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, továbbá kiváltják a gyógyszereket és feladják a postai csekkeket. Mindezekhez azt kérik, hogy a lakók listát készítsenek névvel, szobaszámmal, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy az önkormányzat által biztosított borítékban.

 

 

 

„Az idősekre nagyon veszélyes az új koronavírus, kérjük különösen a 70 év felettieket, hogy mindenképpen maradjanak otthon. Tekintettel arra, hogy járványügyi vészhelyzetben az intézkedéseket tűrni kell, szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük! Az intézkedések Önökért, az Önök érdekében történnek!”

Cserdiné Németh Angéla polgármester

 

(D.I.)