Menu

Látogatás a kassai testvérönkormányzatnál

2003.10.20.

Az Európai uniós csatlakozás során szerzett tapasztalatok átadásáról, ezen belül a regionális együttműködés lehetőségeiről esett szó kerületünk képviselői valamint Kassa Nad Jazerom városrészének vendéglátói között.

Szeptember 18. és 20. között Kassán került sor arra a találkozásra, amelyet a testvérkapcsolatok fejlesztésének céljával rendeztek meg. Önkormányzatunk képviselői mellett 10 hivatali dolgozó és 3 vállalkozó is részt vett a magyar delegációban
Utóbbiak látogatását az indokolta, hogy az elmúlt években egyetértés alakult ki abban: nemcsak az intézmények közötti kapcsolatot, de a vállalkozói szféra „egymásra találását”, a gazdasági együttműködést is segíteni kell.
A hivatalos programot követően a két önkormányzat delegáltjai többek között megtekintették a Magyar Tannyelvű Iskolát és Kollégiumot, a Katedrálist, Rákóczi sírhelyét és a Kraszna Horka várát. Vegyes-páros kuglipartit és barátságos labdarúgó mérkőzést is játszottak, előbbiben „változó eredménnyel”, míg utóbbiban egyértelműen a „mieink” bizonyultak jobbnak 4:3-ra győzték le a kassai testvéreinket.