Menu

„Lánglovagok” napja

2006.05.07.

Május 4-én Szent Flóriánt a tűzoltók védőszentjének a neve napján – és annak környékén – valamennyi tűzoltólaktanyában kisebb-nagyobb ünnepséget rendeznek az ő és a tűzoltók tiszteletére. A IV. és XIII – XIV – XV – XVI. kerületi Tűzoltóparancsnokság újpesti tűzőrségén május 3-án, egy nappal Flórián-nap előtt reggel és délután is megemlékezést tartottak.

Reggel egy ünnepi állománygyűlés keretében dr. Csizmadia Zoltán tűzoltó-parancsnok az elmúlt évben kimagaslóan teljesítő tűzoltóknak adta át a megérdemelt jutalmukat. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetője soron kívül egy fizetési fokozattal elősorolta Takács Dénes tűzoltó főtörzszászlóst és Vorel József tűzoltó főtörzsőrmestert. Dicséretből egy évvel csökkentette a fizetési fokozatban eltöltendő várakozási idejét Nagy Ferenc tűzoltó törzszászlósnak és Kósa Dezső tűzoltó főtörzsőrmesternek. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Észak-pesti Tűzoltási és Mentési parancsnoka a Tűzoltó Nap alkalmából dicséretben és jutalomban részesítette Balogh Antal, Horváth Attila, Novák Gusztáv és Mészáros György tűzoltó főtörzsőrmestereket, valamint Varga Csaba és Vénosz Miklós tűzoltó törzsőrmestereket.
Dr. Nagy Antal, a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal jegyzője a következő tűzoltókat részesítette Rákospalota – Pestújhely – Újpalota városrész elismerésében: Barna Imre, Prepok István és Prantner Árpád tűzoltó főtörzsőrmestereket, Gulyás Attila és Ocisnik Károly tűzoltó törzsőrmestereket és Dávid Csaba tűzoltó őrmestert.
Május 3-án délután, az újpesti tűzőrség előtti hivatásuk közben életüket vesztett tűzoltók emlékművét koszorúzta meg dr. Tóth Krisztina, Újpest alpolgármestere, dr. Nagy Antal, a XV. kerület jegyzője, Brieber István tűzoltó ezredes, a Fővárosi Tűzoltóság gazdasági parancsnok-helyettese, Keszler Szilvia és Nagy Gábor, a Fővárosi Tűzoltó Szakszervezet és a Közalkalmazotti Tanács képviselői, valamint Petermann József tűzoltó ezredes, a Budapesti Tűzoltó Szövetség vezetője.

Kapcsolódó cikkek

Képes beszámoló